ניוקי ברוטב ערמונים

להביא לרתיחה עד קבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי. לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש. צילום דניאל לילה
אולי מפני שניוקי היא מנה איטלקית מתייחסים אליה במקרים רבים כשייכת למחלקת הפסטה בתפריט למרות שעשויה מתפוחי אדמה. רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון לניוקי נימוח בפה עם ערמונים

חומרים לניוקי

1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם חמאה צהובה בטמפרטורת החדר

35 גרם פרמז'ן מגורד

15 גרם מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גרם קמח לבן

אופן הכנת הבצק

לאפות את תפוחי האדמה על מלח גס בתנור ב- 180 מעלות כ- 45 דקות עד לריכוך.

לאחר האפייה לקלוף כשתפוחי האדמה עדיין חמים.

למעוך למחית עם מועך תפוחי אדמה.

להוסיף למחית  את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.

להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

הכנת הניוקי

לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים.

לחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.

לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

חומרים והכנת הרוטב

להמיס במחבת 60 גרם חמאה עד הזהבה.

להוסיף 50 גרם אפונת גינה.

להוסיף חופן מיקס פטריות (שימג'י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס.

להוסיף 5 ערמונים קצוצים.

להוסיף 1 שן שום פרוסה.

להוסיף 1 כפית מחית כמהין או שמן כמהין (להשיג במעדניות מובחרות).

להוסיף 100 מ"ל  ציר ירקות.

השלמת המנה והגשה

להביא לרתיחה עד קבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי.

לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר