סופגניות אפויות

מתכון ל 20-30 יחידות בינוניותרכיבים:½2 כוסות קמח לבן (או ½1 כוסות קמח לבן ו-1 כוס קמח מלא)½ כפית מלח¼ קוביית שמרים טריים1 כוס חלב מים פושרים2 כפות שמן קנולה4 כפות סוכר1ביצהריבה עשויה 100% פרי למילוי.אופן ההכנה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.לפורר לקערית קטנה את השמרים הטריים. להוסיף מים חמימים (לא רותחים), לערבב ולהניח לתפיחה של כ- 10 דקות. בקערית נפרדת לטרוף שמן קנולה, סוכר וביצה. כשתערובת השמרים תפחה, להוסיף אותה לקמח.להוסיף את תערובת השמן ולהתחיל ללוש (רצוי במיקסר, אך ניתן ללוש ביד). אם הבצק מעט דביק יש להוסיף עוד מעט קמח, 1 כפית בכל פעם. אם מעט יבש, ניתן להוסיף עוד מעט מים.לעצב לכדור די דביק ולהניח בקערה מכוסה למשך שעה או עד להכפלת הנפח (רצוי להקפיד על שלב זה ולמצוא מקום חמים בבית).להעביר את הבצק למשטח מקומח ולרדד לעובי של כסנטימטר. לקרוץ עיגולים ולהעביר לתבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ זה מזה.לכסות במגבת נקייה ולהניח להתפחה חוזרת של כ- 20 דקות. לאפות כ- 6 דקות ולהתחיל לבדוק אחרי 5 – התחתית אמורה להיות מעט זהובה. להוציא מהתנור. כשהסופגניות מתקררות ניתן להחדיר בעזרת מזרק או כפית את הריבה.

מתכון ל 20-30 יחידות בינוניות

רכיבים:
½2 כוסות קמח לבן (או ½1 כוסות קמח לבן ו-1 כוס קמח מלא)
½ כפית מלח
¼ קוביית שמרים טריים
1 כוס חלב מים פושרים
2 כפות שמן קנולה
4 כפות סוכר
1ביצה
ריבה עשויה 100% פרי למילוי.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
לפורר לקערית קטנה את השמרים הטריים. להוסיף מים חמימים (לא רותחים), לערבב ולהניח לתפיחה של כ- 10 דקות.
בקערית נפרדת לטרוף שמן קנולה, סוכר וביצה.
כשתערובת השמרים תפחה, להוסיף אותה לקמח.
להוסיף את תערובת השמן ולהתחיל ללוש (רצוי במיקסר, אך ניתן ללוש ביד).
אם הבצק מעט דביק יש להוסיף עוד מעט קמח, 1 כפית בכל פעם.
אם מעט יבש, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
לעצב לכדור די דביק ולהניח בקערה מכוסה למשך שעה או עד להכפלת הנפח (רצוי להקפיד על שלב זה ולמצוא מקום חמים בבית).
להעביר את הבצק למשטח מקומח ולרדד לעובי של כסנטימטר.
לקרוץ עיגולים ולהעביר לתבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ זה מזה.
לכסות במגבת נקייה ולהניח להתפחה חוזרת של כ- 20 דקות.
לאפות כ- 6 דקות ולהתחיל לבדוק אחרי 5 – התחתית אמורה להיות מעט זהובה.
להוציא מהתנור.
כשהסופגניות מתקררות ניתן להחדיר בעזרת מזרק או כפית את הריבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר