המצרכים לסופגניות
600 גרם גבינה לבנה כחושה, לא גבינה רכה.
3 ביצים
3 כפות סוכר חום
4 כפות קמח מחוקות
4 כפות סולת
כף תמצית וניל
כפית תמצית רום
גרידה מלימון אחד
המצרכים לציפוי
50 גרם חמאה
כוס פירורי אגוזי מלך.
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הסופגניות ומניחים בקירור לשעת מנוחה.
מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח.
בידיים רטובות : יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג, מעבירים לסיר המים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות.
במקביל מחממים על אש קטנה את חומרי הציפוי במחבת, שימו לב לא לשרוף.
מצפים את הכופתאות בפרורי האגוזים.
אופן ההגשה
מגישים חם עם כפית אחת של דבשי ומעדני 100 אחוז הפרי של "יד מרדכי", על כל כדור שמים כפית דבש או כפית מעדן 100 אחוז פרי בטעם שונה: דבש פרחי בר, דבש הדרים , דבש שיזף , דבש פרחי בר, דבש פרחי הדרים,מעדן 100 אחוז פרי משמש, פירות יער,תות.
אפשר לגוון עם הגשת שמנת חמוצה כתוספת לצד הסופגניות.