סופריטו שוקי עוף בסלרי

רכיבים:12 שוקי עוף טרי עם עור, שלם ונקי 1 כרישהצרור גבעולי סלרי עלים שלם2 שורש סלרישיניים קלופות מראש של שום שלםחצי כוס יין לבן יבשרבע כוס (60 מ"ל) שמן זיתמיץ מלימון אחדמלח אטלנטיפלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה בסיר כבד הנכנס לתנור.צורבים בו את שוקי העוף עד להזהבה. מוציאים את העופות מהסיר ומכבים את האש. פורסים את הכרישה לפרוסות בעובי ½ ס"מ, ומעבירים לסיר עם השמן בו נצרב העוף. שוטפים היטב את גבעולי הסלרי, חוצים את הגבעולים לשניים לאורכם, ומפזרים בסיר עם העלים. קולפים ושוטפים את שורש הסלרי, פורסים לפרוסות עבות.מסדרים גם אותן בסיר יחד עם שיני השום.יוצקים מעל הכל את היין.מתבלים במלח ובפלפל וסוחטים מעל מעט ממיץ הלימון. מסדרים מעל את כרעי העוף הזהובים.מתבלים בעוד מלח ופלפל, ויוצקים את שארית מיץ הלימון על העוף. מכסים את הסיר במכסה או ברדיד אלומיניום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה. כעבור שעה מסירים את המכסה וממשיכים למשך כחצי שעה נוספת. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או יין לבן. הגשה:מגישים את הסיר למרכז השולחן עם ערימת צלחות ומזלגות וכיכר לחם לבן ורך שיספוג את המיץ. גם כוס צוננת של יין שרדונה לא תזיק פה.

רכיבים:
12 שוקי עוף טרי עם עור, שלם ונקי
1 כרישה
צרור גבעולי סלרי עלים שלם
2 שורש סלרי
שיניים קלופות מראש של שום שלם
חצי כוס יין לבן יבש
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה בסיר כבד הנכנס לתנור.
צורבים בו את שוקי העוף עד להזהבה.
מוציאים את העופות מהסיר ומכבים את האש.
פורסים את הכרישה לפרוסות בעובי ½ ס"מ, ומעבירים לסיר עם השמן בו נצרב העוף.
שוטפים היטב את גבעולי הסלרי,
חוצים את הגבעולים לשניים לאורכם, ומפזרים בסיר עם העלים. קולפים ושוטפים את שורש הסלרי, פורסים לפרוסות עבות.
מסדרים גם אותן בסיר יחד עם שיני השום.
יוצקים מעל הכל את היין.
מתבלים במלח ובפלפל וסוחטים מעל מעט ממיץ הלימון. מסדרים מעל את כרעי העוף הזהובים.
מתבלים בעוד מלח ופלפל, ויוצקים את שארית מיץ הלימון על העוף.
מכסים את הסיר במכסה או ברדיד אלומיניום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה.
כעבור שעה מסירים את המכסה וממשיכים למשך כחצי שעה נוספת.
אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או יין לבן.

הגשה:
מגישים את הסיר למרכז השולחן עם ערימת צלחות ומזלגות וכיכר לחם לבן ורך שיספוג את המיץ.
גם כוס צוננת של יין שרדונה לא תזיק פה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר