קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש

רכיבים:עוף שלם מחולק ל- 8 חלקים, או 4 כרעי עוף שלמות (שוק וירך), בעלות עור שלם ובהיר 60 מ"ל שמן זית1 בצל לבן2 לפת1 שורש סלרי1 שורש פטרוזיליה1 קולרבי4 גבעולי סלרי12 גבעולי פטרוזיליהשיני שום מקולפות מראש שום שלם5 עלי דפנה10 גרגירי פלפל אנגלי500 מ"ל יין אדום יבש מעולה1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנותמלח אטלנטיפלפל שחור גרוסאופן ההכנה:שוטפים היטב את כרעי העוף ונפטרים מעודפי עור. בסיר ברזל רחב וכבד בעל מכסה מתאים מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. מניחים בסיר את כרעי העוף כשחלק העור פונה אל הסיר, ומטגנים להזהבה. הופכים ומזהיבים גם את הצד השני של הכרעיים, ומוציאים לקערה. בינתיים קולפים את הבצל ויתר השורשים. את הגדולים ניתן לחצות, ואילו את הקטנים משאירים שלמים. מעבירים אותם לסיר בו הוזהב העוף, ומערבבים בכף עץ כך שיעטפו בשומן ויצרבו מעט. כשהירקות מתרככים מעט, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה.מפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במלח ובפלפל. מסדרים מעל בשכבה אחת את כרעי העוף בצמוד מאוד, כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה. יוצקים על הכל את היין עד כדי כיסוי העוף. מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.כ- 20 דקות לפני תום הבישול מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית, עד שהן נצרבות מעט.מוסיפים את הפטריות אל הסיר.

רכיבים:
עוף שלם מחולק ל- 8 חלקים, או 4 כרעי עוף שלמות (שוק וירך), בעלות עור שלם ובהיר
60 מ"ל שמן זית
1 בצל לבן
2 לפת
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 קולרבי
4 גבעולי סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
שיני שום מקולפות מראש שום שלם
5 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
500 מ"ל יין אדום יבש מעולה
1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנות
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את כרעי העוף ונפטרים מעודפי עור.
בסיר ברזל רחב וכבד בעל מכסה מתאים מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה.
מניחים בסיר את כרעי העוף כשחלק העור פונה אל הסיר, ומטגנים להזהבה.
הופכים ומזהיבים גם את הצד השני של הכרעיים, ומוציאים לקערה.
בינתיים קולפים את הבצל ויתר השורשים. את הגדולים ניתן לחצות, ואילו את הקטנים משאירים שלמים.
מעבירים אותם לסיר בו הוזהב העוף, ומערבבים בכף עץ כך שיעטפו בשומן ויצרבו מעט.
כשהירקות מתרככים מעט, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה.
מפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
מתבלים במלח ובפלפל.
מסדרים מעל בשכבה אחת את כרעי העוף בצמוד מאוד, כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה.
יוצקים על הכל את היין עד כדי כיסוי העוף.
מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים.
מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.
כ- 20 דקות לפני תום הבישול מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית, עד שהן נצרבות מעט.
מוסיפים את הפטריות אל הסיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר