סינבון – שבלול קינמון חלבי

מרדדים את הבצק על שולחן העבודה לצורה מלבנית. מורחים באופן אחיד את קרם החמאה-קינמון ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס"מ. צילום אילן בנדנה
הילה בידרמן – משתתפת משחקי השף וקמפיין רשת פינות האוכל זגה (ZAGA), מציעה מתכון לקינוח חג מרשים אך עם זאת פשוט להכנה שמתאים עם תה-קפה של סיום ארוחה

חומרים לבצק

50 גרם שמרים טריים

300 גרם ביצים (6 ביצים M)

300 מ"ל חלב (כוס וחצי)

1 ק"ג קמח

150 גרם סוכר (2/3 כוס)

300 גרם חמאה

25 גרם מלח

חומרים למילוי

300 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר (1/3 כוס)

1 כפית קינמון

חומרים לטופינג

1 חבילה גבינת פילדלפיה 30%

100 גרם חמאה

4 כפות אבקת סוכר

צילום אילן בנדנה

אופן ההכנה

הכנת הבצק

שמים את כל המרכיבים במיקסר (וו לישה) מלבד החמאה והמלח.

לאחר שהבצק אחיד (ממליצה על 7 דקות עבודת מיקסר במהירות בינונית) מוסיפים את החמאה.

נותנים למיקסר לעבוד עד שהחמאה נספגת בתוך הבצק.

מוסיפים את המלח לעוד 5 דקות עבודה.

מתפיחים את הבצק עד שמכפיל את עצמו.

הכנת המילוי

מערבבים את כל הרכיבים בתוך קערה עד קבלת קרם אחיד.

הכנת הטופינג

שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר.

מערבלים עם וו ההקצפה עד קבלת מרקם אחיד.

שמים במקרר עד לשימוש.

הרכבת העוגה

מרדדים את הבצק על שולחן העבודה לצורה מלבנית.

מורחים באופן אחיד את קרם החמאה-קינמון ומגלגלים לרולדה.

חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס"מ.

מסדרים בתבנית את פרוסות השבלולים אחת ליד השנייה עד קבלת תבנית מלאה.

מורחים בביצה ומתפיחים כ- 60 דקות.

אופים ב- 180 מעלות ומגדירים מצב חימום עליון ותחתון (שני פסים בתנור).

כשהעוגה מוכנה מרטיבים קלות במי סוכר.

הגשה

לאחר שהעוגה קרה ולפני הגשה מוציאים את הקרם מהמקרר.

מרפדים כל שבלול בעזרת כף.

אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר