סלט ירקות חיים ומבושלים עם טופו מוקפץ

להשלמת הסלט ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב. ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל
תמר ידין – דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף, מציעה מתכון קליל וחגיגי לארוחת חג ולכל ימות השנה שמתאים גם לטבעונים. קל להכין אותו ומקשט את השולחן

ערכים תזונתיים למנה: קלוריות: 470 קק"ל, חלבון:  7.5 גרם, פחמימה: 14 גרם, שומן: 19 גרם

מצרכים ל-6 מנות

100 גרם טופו חתוך לרצועות

1 בטטה דקה קלופה ופרוסה לריבועים

1 מלפפון חתוך לריבועים

5 עגבניות שרי פרוסות

¼ בצל סגול חתוך לריבועים או לפרוסות

3 פטריות פורטובלו פרוסות

1 כף צנוברים קלויים

2 עלי בזיליקום לקישוט

5 כפות שמן זית

¼ כוס טחינה גולמית

1 כפית סילאן

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציה לתוספת לסלט: גבינת שקדים

אופן ההכנה

לחמם מחבת פסים ולהוסיף 2 כפות שמן זית כשהמחבת חמה.

להקפיץ את הטופו משני צדדיו עד שייצלה במלואו.

להוציא ולהמתין שיצטנן.

במקביל להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את פרוסות הבטטה.

לתבל במלח, פלפל וכף שמן זית.

לאפות עד ריכוך במשך 15 דקות.

במחבת נקייה להקפיץ את הפטריות בשמן זית ולצנן.

להכנת הרוטב

לערבב מיץ לימון, טחינה, סילאן ומלח ופלפל.

השלמת הסלט

ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב.

ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל, לפי הטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר