סלט רענן וחגיגי

המומחים של מותג מכשירי החשמל הבינלאומי Beko מציעים מנת פתיחה לארוחות ראש השנה וחגי תשרי בהם מחפשים מתכונים חדשים, קלים וטעימים שלא ישאירו את האורחים אדישים למראה ולטעם של המנות

רכיבים

120 גרם עלי רוקט או עלי בייבי מגוונים

2 אבוקדו

10 צנוניות קטנות או 5 גדולות)

1 רימון אדום

1 חופן שומשום

½ חופן קצח

לרוטב

1/4 כוס דבש או סילאן

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים

קורט מלח ומעט פלפל לבן

אופן ההכנה

בחרו קערת הגשה גדולה רחבה ולא עמוקה – הסלט מרשים במיוחד כאשר הוא מונח במרכז השולחן ומוגש בקערה גדולה.

הניחו בתחתית הקערה את עלי הרוקט שטופים ויבשים – פזרו אותם באחידות.

קלפו את האבוקדו. חתכו לחצאים ופרסו לפרוסות אחידות – פזרו אותן באופן אחיד על עלי הרוקט.

שטפו ונקו היטב את הצנוניות. פרסו לפרוסות אחידות ופזרו אותן בין פרוסות האבוקדו.

הפרידו גרעינים של רימון אחד ופזרו אותם בנדיבות מעל האבוקדו והצנוניות.

חממו מחבת וקלו מעט את השומשום עד להזהבה.

הניחו את הסלט בצד והכינו את הרוטב

השתמשו בצנצנת גדולה מספיק בעלת מכסה שנסגר היטב.

צקו לתוך הצנצנת את כל מרכיבי הרוטב. סגרו את המכסה ונערו היטב עד קבלת רוטב אחיד.

טעמו את הרוטב ותקנו טעמים במידת הצורך.

שימרו את הרוטב בצנצנת סגורה בתוך המקרר עד להגשת הסלט.

הגשה

הוציאו את הרוטב מהמקרר ונערו היטב את הצנצנת הסגורה.

צקו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה ובתנועה סיבובית – אל תערבבו את הרוטב בסלט, הניחו לו לחלחל בין שכבות הסלט.

פזרו מעל הסלט את השומשום הקלוי ומעט קצח.

הניחו את הסלט במרכז השולחן כדי שהסועדים ייקחו לצלחות שלהם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר