סלק צלוי עם גבינת פטה פקאנים ושמן זית מזן סורי

מסדרים סלק בצלחת. מניחים מעל גבינה ומטפטפים בנדיבות מהשמן בו שהתה הגבינה. צילום יניב גור אריה
השף של שטראוס יניב גור אריה מציע לחג שבועות מתכון של סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית מזן סורי – שילוב מוצלח של מרקמים וטעמים

חומרים ל-4 מנות

לסלק        

2 סלקים אדומים טריים

3 כפות מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

1 כף דבש

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית סורי יד מרדכי

לגבינה

200 גרם גבינת פטה

1/4 כוס שמן זית סורי יד מרדכי

להגשה

חופן אגוזי פקאן קלויים

חופן עלי רוקט או גרגיר נחלים

אופן ההכנה

לסלק

מפזרים מלח גס על תבנית תנור ומניחים מעל את הסלקים בשלמותם.

צולים ב-250 מעלות למשך 60 דקות.

מצננים לטמפרטורת החדר.

פורסים את הסלק דק לפרוסות או חותכים לקוביות (אפשר עם הקליפה).

מתבלים את הסלק בפלפל שחור, ג'ינג'ר, בלסמי, דבש ושמן זית.

מוסיפים מעט מלח, מערבבים ומשהים במקרר.

לגבינה

מסננים את הגבינה מהתמלחת וחותכים לפרוסות או קוביות (כמו שחתכנו את הסלק).

יוצקים את השמן על הגבינה ומשהים במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים (אפשר אפילו לכמה ימים).

להגשה

מסדרים סלק בצלחת.

מניחים מעל גבינה ומטפטפים בנדיבות מהשמן בו שהתה הגבינה.

מניחים מעל חופן עלים.

מסדרים מסביב אגוזי פקאן קלויים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר