סמוסה פוריו – אוזני המן בוכריים

מצרכים לבצקאחת וחצי ק"ג קמחשלוש וחצי כוסות מים פושרים1 כפית מלח1 כפית סוכר1 ביצהחצי כוס שמןאופן הכנת הבצק1. בקערה גדולה לאחד את כל חומרי הבצק ולתת לו לתפוח למשך שעה וחצי עד שעתיים2. ליצור 6 כדורים, ללוש כל כדור היטב ולהתפיח שוב למשך חצי שעה.3. על שיש מקומח ובעזרת מערוך מקומח, לפרוס ולרדד למשטח דק, לקמח מידי פעם שהבצק לא יידבק.4. לקחת מהמילוי בעזרת כפית ולהניח ברווחים ווים של 10 ס"מ זה מזה (להניח את המילוי רק על מחצית מהבצק הפרוס.5. לקפל את מחצית הבצק הנותר על פני המילוי ובעזרת גלגלת שיניים מקומחת לחתוך את הבצק וליצור משולשים.6. להניח בזהירות את הבצקים הממולאים על מגש מקומח7. לחמם היטב סיר טיגון עמוק עם שמן עמוק8. להניח בזהירות את הבצקים ולטגן9. כשהבצק נוגע בשמן, הוא מתנפח. לטגן משני צדדיו עד לקבלת גוון חום בהיר10. נלהניח את המאפה המטוגן על נייר סופגמצרכים למילוי1 ק"ג דלעת טחונה במטחנת בשר (חורים גדולים)1 בל יבש קצוץ דק100 גרם בשר בקר טרי טחוןשליש כוס שמןמלח, פלפלאופן הכנת המילויניתן להכין מילוי מבעוד יום1. לחמם בסיר טיגון את השמן2. להוסיף בצל לסיר ולטגן עד לקבלת גוון זהוב3. להוסיף לסיר את הבשר ולטגן עד קבלת גוון חום4. להוסיף את הדלעת ולערבב5. להוסיף 2-3 כפות מים, מלח, פלפל לערבב ולהרתיח6. לבשל על אש קטנה במשך כ- ½ שעה, עד לאידוי הנוזלים ולערבב מידי פעם.

מצרכים לבצק
אחת וחצי ק"ג קמח
שלוש וחצי כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 ביצה
חצי כוס שמן

אופן הכנת הבצק
1. בקערה גדולה לאחד את כל חומרי הבצק ולתת לו לתפוח למשך שעה וחצי עד שעתיים
2. ליצור 6 כדורים, ללוש כל כדור היטב ולהתפיח שוב למשך חצי שעה.
3. על שיש מקומח ובעזרת מערוך מקומח, לפרוס ולרדד למשטח דק, לקמח מידי פעם שהבצק לא יידבק.
4. לקחת מהמילוי בעזרת כפית ולהניח ברווחים ווים של 10 ס"מ זה מזה (להניח את המילוי רק על מחצית מהבצק הפרוס.
5. לקפל את מחצית הבצק הנותר על פני המילוי ובעזרת גלגלת שיניים מקומחת לחתוך את הבצק וליצור משולשים.
6. להניח בזהירות את הבצקים הממולאים על מגש מקומח
7. לחמם היטב סיר טיגון עמוק עם שמן עמוק
8. להניח בזהירות את הבצקים ולטגן
9. כשהבצק נוגע בשמן, הוא מתנפח. לטגן משני צדדיו עד לקבלת גוון חום בהיר
10. נלהניח את המאפה המטוגן על נייר סופג

מצרכים למילוי
1 ק"ג דלעת טחונה במטחנת בשר (חורים גדולים)
1 בל יבש קצוץ דק
100 גרם בשר בקר טרי טחון
שליש כוס שמן
מלח, פלפל

אופן הכנת המילוי

ניתן להכין מילוי מבעוד יום

1. לחמם בסיר טיגון את השמן
2. להוסיף בצל לסיר ולטגן עד לקבלת גוון זהוב
3. להוסיף לסיר את הבשר ולטגן עד קבלת גוון חום
4. להוסיף את הדלעת ולערבב
5. להוסיף 2-3 כפות מים, מלח, פלפל לערבב ולהרתיח
6. לבשל על אש קטנה במשך כ- ½ שעה, עד לאידוי הנוזלים ולערבב מידי פעם.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר