ספינג' לחנוכה

מצרכים:1 ק"ג קמח3.5 כוסות מים פושרים1/2 כוס סוכר50 גרם שמריםאופן ההכנה:מערבבים 150 גר' קמח, 100 מ"ל מים פושרים ו- 50 גר' שמרים עד לכדי עיסת שמרים אחידה.נותנים לעיסה לנוח 20 דקות על מנת לאפשר לשמרים לעבוד. מוסיפים לבלילה את שאר הקמח, המים הפושרים והסוכר.מערבבים עד שמקבלים עיסת בצק דביקה. את העיסה מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים. לאחר ההתפחה – מרתיחים בסיר שמן וקורצים מתוך העיסה חתיכות – היופי בספינג' הוא שהצורה יכולה להיות אמורפית, אין צורך בדיוק מוחלט. לאחר הטיגון "זורקים" את הספינג' ישר לתוך קערת סוכר לטעם מתוק.ציפויים אפשריים נוספים:ציפוי דבש/סילאן – מוסיפים על 200 מ"ל דבש/סילאן כמות של 100מ"ל מים חמים תוך כדי ערבוב.ציפוי שוקולד – ממיסים חבילת שוקולד מריר/לבן בסיר בן  מארי עד לקבלת תערובת חלקה – אפשר להוסיף סוכריות צבעוניות לקישוט.

מצרכים:
1 ק"ג קמח
3.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס סוכר
50 גרם שמרים

אופן ההכנה:
מערבבים 150 גר' קמח, 100 מ"ל מים פושרים ו- 50 גר' שמרים עד לכדי עיסת שמרים אחידה.
נותנים לעיסה לנוח 20 דקות על מנת לאפשר לשמרים לעבוד.
מוסיפים לבלילה את שאר הקמח, המים הפושרים והסוכר.
מערבבים עד שמקבלים עיסת בצק דביקה.
את העיסה מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים.
לאחר ההתפחה – מרתיחים בסיר שמן וקורצים מתוך העיסה חתיכות – היופי בספינג' הוא שהצורה יכולה להיות אמורפית, אין צורך בדיוק מוחלט.
לאחר הטיגון "זורקים" את הספינג' ישר לתוך קערת סוכר לטעם מתוק.

ציפויים אפשריים נוספים:
ציפוי דבש/סילאן
– מוסיפים על 200 מ"ל דבש/סילאן כמות של 100מ"ל מים חמים תוך כדי ערבוב.
ציפוי שוקולד – ממיסים חבילת שוקולד מריר/לבן בסיר בן  מארי עד לקבלת תערובת חלקה – אפשר להוסיף סוכריות צבעוניות לקישוט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר