רכיבים
לשכבה העליונה
8 כפות חמאה ללא מלח
2/3 כוס סוכר חום כהה
3-4 בננות בשלות בגודל בינוני פרוסות לאורך
לעוגה
1/4 כוס חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
400 גרם גלידה וניל או צ'אנקי מנקי של בן אנד ג'ריס
אופן ההכנה
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
לוקחים תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ עם שוליים בגובה 5 ס”מ לפחות.
מרססים את התבנית עם תרסיס שמן.
חותכים חתיכת נייר אפייה שמתאימה לתחתית התבנית ואז מרססים גם את נייר האפייה.
מכינים את השכבה העליונה של הבננות המקורמלות
ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית עבה על חום בינוני-גבוה עד שהחמאה מתחילה להשחים ורואים בעבוע קל.
שימו לב לכך ששחום הופך לשרוף מאוד מהר, אז שימו לב לכך (אם זה מריח אפילו מעט שרוף, זורקים את החמאה ומנסים שוב).
מוזגים את החמאה המושחמת לתוך התבנית על נייר האפייה.
מפזרים את הסוכר החום מעל החמאה.
מניחים היטב את הבננות החצויות בתבנית מעל לחמאה ולסוכר כשהחלק החתוך כלפי מטה.
עושים את המיטב לדחוס אותן בלי שיעלו אחת על השנייה.
מכינים את תערובת העוגה
מערבבים יחד את החמאה המומסת והסוכר החום בקערה עד שנהיה קל ואוורירי.
מוסיפים את הביצים אחת אחת.
טורפים היטב בין ההוספות.
מוסיפים תמצית וניל.
מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה קטנה.
מערבבים יחד את תערובת הקמח ואת הגלידה המומסת בהדרגה.
אפייה
מוזגים את הבלילה מעל הבננות ומיישרים את החלק העליון.
אופים 40-45 דקות או עד שמכניסים קיסם באמצע ויוצא נקי.
מאפשרים לעוגה להתקרר כ-5 דקות.
הופכים את העוגה בזהירות
מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל לתבנית העוגה.
בזהירות רבה הופכים את הצלחת עם התבנית.
מסירים את התבנית מהעוגה.
אם עדיין נשאר ציפוי מקורמל בתבנית, משתמשים במרית כדי להעביר הכל על העוגה.
הגשה
פורסים, שמים מעל גלידה ומגישים.