עוגת דבש ללא גלוטן

לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים. אופים 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש. מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים – העוגה רק משתבחת
רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, מציע מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן המתאימה להגשה כקינוח בראש השנה וחגי תשרי. העוגה מתאימה גם לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק

רכיבים

100 גרם סוכר חום דמררה

100 גרם סוכר לבן

300 גרם דבש

2 ביצים (L)

200 גרם שמן

350 גרם קמח לעוגות ללללא גלוטן ( ממליץ על קמח תמי)

7 גרם אבקת אפיה

2 גרם סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כפית קנמון

1/4 כפית ציפורן

200 מ"ל תה כהה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 165 מעלות.

מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה.

מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד קבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.

לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד קבלת מרקם אחיד.

לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.

אופים 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

טיפ

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית, ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים – העוגה רק משתבחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר