רכיבים
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגות ללללא גלוטן ( ממליץ על קמח תמי)
7 גרם אבקת אפיה
2 גרם סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
200 מ"ל תה כהה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 165 מעלות.
מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה.
מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד קבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.
לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד קבלת מרקם אחיד.
לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
אופים 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
טיפ
מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית, ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים – העוגה רק משתבחת.