עוגת דבש ללא גלוטן שילדים אוהבים

יוצקים את התערובת לתבנית עגולה או לתבניות האינגליש קייק, ומפזרים פרוסות שקדים
מתכון של השפית-קונדיטורית עינת מזור, מפתחת סדרת קמחי "כרגיל"  לאפייה בריאה ללא גלוטן. העוגה שילדים, גם רגישים לגלוטן או צליאקים, יוכלו להכין כמעט ללא עזרה

חומרים

2 תבניות אינגליש קייק מוארכות או תבנית עוגה עגולה 24 ס"מ

1 כוס (120 גרם) קמח שקדים או קמח קוקוס (להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן)

1 כוס קמח "כרגיל" רב תכליתי ללא גלוטן

1 כפית אבקת אפייה

1/2 אבקת כפית סודה לשתייה

½ כפית קינמון

1/4 כפית מלח

150 מ"ל שמן צמחי

200 גרם  סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל טהור

1/4 כוס דבש או סילאן

1/4 כוס (60 מ"ל) תה פושר

4 כפות פרוסות שקדים

לשימון

תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני).

משמנים את התבנית בתרסיס שמן.

בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, קינמון והמלח.

לקערה אחרת מוזגים את השמן והסוכר.

מוסיפים את הביצים, תמצית ווניל, ¼ כוס דבש, תה.

מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמחים.

מערבבים לתערובת אחידה, ללא גושים.

יוצקים את התערובת לתבנית עגולה או לתבניות האינגליש קייק, ומפזרים פרוסות שקדים.

אופים בתנור חם 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר