עוגת טריקולד מושחתת

כשבסיס העוגה כבר קר יוצקים את השכבה הראשונה של השוקולד המריר מעל הבסיס. שומרים במקרר עד שהשכבה מתמצקת כדי למנוע ערבוב שלה עם השכבה הבאה. צילום Teka Studio
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון טעים ומקורי לעוגת טריקולד מושחתת כדת וכדין שתתמכרו אליה

חומרים

לשכבת הבסיס

20 גרם שקדים

40 גרם שיבולת שועל עבה

60 גרם קמח

55 גרם חמאת בוטנים

1 כפית קינמון טחון

30 גרם דבש

50 גרם חמאה מומסת

לשכבת שוקולד מריר

200 מ"ל חלב

10 גרם אבקת יוגורט

150 גרם שוקולד מריר 80%

200 מ"ל שמנת באחוז שומן גבוה

לשכבת שוקולד חלב

200 מ"ל חלב

10 גרם אבקת יוגורט

150 גרם שוקולד חלב

200 מ"ל שמנת באחוז שומן גבוה

לשכבת שוקולד לבן

200 מ"ל חלב

10 גרם אבקת יוגורט

150 גרם שוקולד לבן

200 מ"ל שמנת באחוז שומן גבוה

לקישוט

אבקת קקאו

קישוטי שוקולד

אופן ההכנה

לבסיס העוגה

קוצצים את האגוזים בסכין ומערבבים אותם עם שאר הרכיבים בקערה למעט הדבש והחמאה המומסת.

את הקראמבל שנוצר מחממים במיקרוגל במשך 3 דקות וחצי.

מוסיפים דבש וחמאה מומסת ומערבבים עד איחוד.

משטחים את הקראמבל על התחתית של תבנית קפיצית עגולה המרופדת בנייר אפייה.

מניחים בצד לצינון.

עבור השכבות

יוצקים בסיר חלב קר ומוסיפים את אבקת היוגורט.

מביאים לרתיחה ומערבבים את התערובת מדי פעם.

בסיר אחר ממיסים שוקולד.

כשהחלב מסמיך מנמיכים את האש.

מוסיפים את השמנת ולאחר מכן את השוקולד וטורפים.

כשבסיס העוגה כבר קר יוצקים את השכבה הראשונה של השוקולד המריר מעל הבסיס.

שומרים במקרר עד שהשכבה מתמצקת, כדי למנוע ערבוב שלה עם השכבה הבאה.

חוזרים על אותם שלבים עם שאר שכבות השוקולד: שוקולד חלב ושוקולד לבן.

להגשה

לפני ההגשה מקשטים באבקת קקאו וקישוטי שוקולד.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר