עוגת שוקולד חגיגית וצבעונית

מדביקים ציפוי של וופלים כבסיס לעוגה כמו גדר וממלאים את החלק העליון בשלל ממתקים צבעוניים ומשמחים. צילום סטודיו כרמית
מתכון של חברת כרמית לעוגה עשירה בשוקולד וקלה להכנה בתבנית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים לעוגה

200 גר' שוקולד מריר כמו של כרמית שבור לחתיכות

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום דחוס

200 גר' חמאה חתוכה לקוביות

5 ביצים

5 כפות קמח תופח

 לציפוי

100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

1/3 כוס שמנת מתוקה

2 חבילות וופלים כמו אגו בטעם שאוהבים

מרשמלו בטעם וצורה שאוהבים

בייגלה מצופה שוקולד בטעם שאוהבים

סוכריות על מקל בטעם שאוהבים

חופן מטבעות שוקולד

 אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

ממיסים שוקולד, שני סוגי סוכר וחמאה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.

שימו לב שהשוקולד לא יהיה חם מידי.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.

מצננים את העוגה לחלוטין.

משחררים בזהירות מהתבנית והופכים על צלחת הגשה, כך שהצד התחתון של העוגה יהיה עכשיו העליון.

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.

מוסיפים שברי שוקולד מריר.

ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק של גנאש שוקולד.

מורחים את גנאש השוקולד על כל העוגה, כולל הדפנות.

מדביקים ציפוי של וופלים כבסיס לעוגה כמו גדר.

ממלאים את החלק העליון בשלל ממתקים צבעוניים ומשמחים.

יש לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר, אך לשים לב שלא תעלה על 30 מעלות.

לא לשמור במקרר – ממתקים יאבדו את הברק ויספגו לחות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר