עוגת תפוחים פרווה מתובלת עם טופי קרמל מלוח

מתכון של מותג אלפרו לעוגת פרווה שמתאימה לטבעונים וגם למי שרוצים להפתיע את האורחים עם עוגת תפוחים בתום הארוחה החגיגית

רכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

2 תפוחים בינוניים קלופים

3 כפות סירופ מייפל טבעי

3 כפות זרעי פשתן טחון

1/3 כוס מים פושרים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן

80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו

1 כף חומץ 5%

1 כפית סודה לשתייה

180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)

חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)

להגשה

מעט אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים קלויים

סילאן

צילום אולגה טוקשר
צילום אולגה טוקשר

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ.

מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.

מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.

מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.

מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.

מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שנטמעים בבצק.

מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים.

אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.

זורים מעט אבקת סוכר ומגישים עם סילאן.

טיפים

ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.

הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.

השתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.

אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.

ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר