עוגת "תפוחיני" בחושה דלת פחמימה בה זוקיני מחליף תפוח

להעביר את הבלילה המוכנה אל תבנית האפייה. לפזר מעל את ה-1/3 הנותר מתערובת ה"תפוחיני". לפזר מעל את השטרויזל ואת השקדים הפרוסים. צילום עדי גבירצמן
עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימה מציעה מתכון בו משתמשים בזוקיני ובקישוא במקום תפוחים כי בתפוח כמו בהרבה פירות אחרים יש כמות גבוהה יחסית של סוכר ופחמימה. המתכון מתוך ספר מתכונים דיגיטלי חדש -"עוגות וקינוחים לחגים"

את העוגה מכינים בתבנית עוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ. זמן אפייה בתנור כ-45 דקות

מצרכים לעוגה בחושה

1 כוס חמאה רכה

2/3 כוס ממתיק – מחולק ל-1/3 ממתיק רגיל ו-1/3 ממתיק כמו סוכר חום

4 ביצים L

1/2 כף תמצית וניל

2.5 כוסות קמח שקדים

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית קסנטן גאם (רב-סוכר המשמש כתוסף מזון בתור מסמיך או מייצב)

1 כף קינמון

מצרכים לתערובת ה"תפוחיני"

50 גרם חמאה

4-5 זוקיני בגודל בינוני מקולפים וחתוכים לריבועים

1 כפית קינמון

1 כפית תבלין אגוז מוסקט

קורט מלח

½ כוס ממתיק סוכר חום

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מצרכים לשטרויזל

1/2 כוס קמח שקדים

2 כפות חמאה מומסת

1 כף ממתיק אבקת סוכר

1/4 כפית קינמון

1 כף שקדים פרוסים

צילום עדי גבירצמן

אופן הכנה תערובת ה"תפוחיני"

לחמם מחבת על אש נמוכה-בינונית.

להמיס את החמאה מספר דקות עד קבלת צבע זהוב.

להוסיף למחבת את הזוקיני החתוך ואת התבלינים.

לערבב הכול ביחד.

להוסיף לתערובת את הממתיק ואת הלימון ולערבב היטב.

להמשיך לבשל כ-15 דקות.

לטעום ולבדוק אם יש צורך להוסיף עוד ממתיק או מיץ לימון.

להמשיך לבשל מכוסה כ-15 דקות נוספות עד קבלת הסמיכות הרצויה של התערובת.

לצנן לגמרי לפני שמוסיפים לתערובת של העוגה.

אופן הכנה ציפוי שטרויזל

בקערה קטנה לערבב ביחד רכיבים יבשים; קמח שקדים, ממתיק וקינמון.

להוסיף לתערובת חמאה.

לערבב בעדינות מספר רגעים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

הכנת העוגה והרכבה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

להכין תבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה מעל.

במיקסר (אפשר גם ידני) לערבב חמאה וממתיקים עד קבלת מרקם "קרמי".

להוסיף את הביצים – בכל פעם אחת.

להמשיך לערבב לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף תמצית וניל ולערבב היטב.

בקערה נפרדת לערבב ביחד את החומרים היבשים (חוץ מהקסנטן גאם):

קמח שקדים, קינמון, מלח ואבקת אפייה.

להוריד את מהירות המיקסר עם תערובת הביצים והחמאה.

להוסיף במספר פעימות את תערובת הרכיבים היבשים אל התערובת שבמיקסר.

לפזר מעל התערובת את הקסנטן גאם.

לערבב מספר שניות נוספות עד קבלת בלילה אחידה.

לערבב בעדינות את תערובת העוגה עם 2/3 מכמות תערובת ה"תפוחיני".

להעביר את הבלילה המוכנה אל תבנית האפייה.

לפזר מעל את ה-1/3 הנותר מתערובת ה"תפוחיני".

לפזר מעל את השטרויזל ואת השקדים הפרוסים.  

להכניס לתנור למשך 40-45 דקות.

לצנן לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.

הערה

במידה ואחרי כ-30 דקות העוגה נראית מוכנה מלמעלה למרות שעדיין לא מתמצקת מספיק בפנים, תניחו מעל נייר אלומיניום או נייר אפייה על מנת שהעוגה לא תצא "שרופה" בחלק העליון שלה ותחזירו לתנור להמשך אפייה, עד להזהבה או עד שקיסם נעוץ במרכז העוגה יוצא יבש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר