עוגת קרם יוגורט ורימונים – ללא גלוטן ללא סוכר ודלת פחמימות

במידה והכנתם שטרויזל פזרו אותו ביחד עם גרעיני הרימון הנותרים לפני העברת העוגה למקרר לשעה. מומלץ לפרוס את העוגה עם סכין חדה שנשטפה במים חמים-רותחים. צילום עדי גבירצמן
עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן מ'התפריט', מציעה מתכון לעוגה חגיגית שמורכבת משכבת בסיס של בצק פריך ומעליה שכבת קרם יוגורט מתוק-חמצמץ בליווי גרעיני רימון. המפגש בין הטעמים והמרקמים עשיר במיוחד והופך עוגה זו לכוכבת שולחן החג

כמה נקודות שחשוב לדעת:

מומלץ להמתין לקירור מוחלט של הבסיס לפני שמוסיפים מעל את שכבת הקרם.

קחו בחשבון שהעוגה צריכה זמן מקפיא של 4 שעות לפחות, כך שעדיף להכין אותה יום לפני.

מומלץ להעביר את העוגה מהמקפיא אל המקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.

לא לשכוח לצפות את השוליים של התבנית בנייר אפייה או בשרוול פלסטיק. זה יאפשר לכם להוציא את העוגה מהתבנית בקלות רבה לקראת ההגשה.

בכמות של הבצק הפריך נכללה גם כמות רכיבים מספיקה לשטרויזל שתוכלו לפזר מעל לעוגה. זו לא חובה ובמקרה שאתם מוותרים על השטרויזל יש לכם שתי אפשרויות: הראשונה להכין בסיס נוסף (כך שיהיו לכם 2 בסיסים ל-2 עוגות). השנייה להוריד את כמות הרכיבים בחצי.

תבנית עוגה עגולה בקוטר של 20 ס"מ. זמן הכנה 60 דקות. זמן תנור 20 דקות. זמן מקפיא 4 שעות

מצרכים לבסיס בצק פריך + שטרויזל

2.5 כוסות קמח שקדים

1/3 כוס ממתיק

1/4 כוס חמאה מומסת

1 ביצה

אופן הכנת בסיס + שטרויזל

לחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה בגודל בינוני לערבב רכיבים יבשים.

להוסיף לתערובת היבשים את החמאה ולערבב היטב.

להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד יצירת תערובת בצקית (התערובת רטובה מעט).

לחלק את התערובת בין שתי תבניות עם נייר אפייה – 2/3 תערובת בתבנית אחת (בסיס) ו-1/3 תערובת בתבנית שנייה (שטרויזל).

להכניס את שתי התבניות לתנור לאפייה של כ-20 דקות עד קבלת הזהבה קלה.

את התבנית שיש בה 1/3 מכמות הבלילה לשים לצינון של 20 דקות ואחרי כן לפורר ביד או עם מזלג לתערובת פירורית-שטרויזל.

את התבנית השנייה להניח בצד עד הכנת קרם היוגורט והרכבת העוגה.

מצרכים לקרם יוגורט מתקתק

1.5 גביעים של יוגורט – 300 גרם

1 מיכל שמנת מתוקה – 250 גרם

2 כפות ממתיק אבקת סוכר – 30 גרם

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר – 30 גרם

1 כפית אבקת ג'לטין – 15 גרם

2 כפות מים – 30 גרם

1.5 כוס גרעיני רימון

מצרכים לקצפת לקישוט

1 מיכל שמנת מתוקה – 250 גרם

2 כפות ממתיק אבקת סוכר – 30 גרם

צילום עדי גבירצמן

אופן הכנת קרם יוגורט

בכלי קטן שמים את אבקת הג'לטין עם המים.

מערבבים עד היטמעות הג'לטין במים.

מניחים בצד ל-10 דקות.

בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את כל המרכיבים של הקרם (למעט הג'לטין) כ-2-3 דקות על מהירות גבוהה עד להתייצבות.

ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-30 שניות עד המסה מוחלטת.

עושים תהליך השוואת טמפרטורה:

לוקחים בערך כוס מקרם היוגורט ומכניסים למסת הג'לטין החמה תוך כדי טריפה מתמדת.

מחזירים מיד לקערת המיקסר עם קרם היוגורט.

מערבבים על מהירות בינונית במשך 1-2 דקות עד יצירת תערובת אחידה וחלקה.

הרכבת העוגה

מניחים כחצי מכמות קרם היוגורט מעל שכבת הבצק הפריך.

מפזרים מעל כוס גרגירי רימון בפיזור שווה ככל הניתן.

יוצקים מעל את המחצית השנייה של הקרם ומיישרים.

מכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

הכנת קצפת והגשה

בקערת מיקסר (אפשר גם ידני) מקציפים שמנת מתוקה ביחד עם ממתיק עד קבלת קצפת.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר (לא חובה שיהיה צנתר, אפשר לזלף גם בלי).

לזלף באופן שתרצו מעל העוגה (השאירו מקום לתוספות הקישוט הנוספות שלכם במידה ויש).

במידה והכנתם שטרויזל, פזרו אותו ביחד עם גרעיני הרימון הנותרים לפני העברת העוגה למקרר לשעה.

מומלץ לפרוס את העוגה עם סכין חדה (לא משוננת) שנשטפה במים חמים-רותחים.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר