עוגת שוקולד דלת פחמימה עם מיונז – ללא גלוטן וללא סוכר

לעטוף את העוגה בקרם מלמעלה ומהצדדים כך שכל העוגה תהיה מצופה בקרם שוקולד. לקשט את החלק העליון של העוגה ביד חופשית עם הקרם שנשאר. צילום דוד מויאל
נמאס לכם ממתכונים שגרתיים? חשקתם במתכונים יוצאי דופן? עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן וללא סוכר מ'התפריט' מציעה מתכון שבטוח לא חשבתן.ם עליו – מסע גסטרונומי מלא בטעמים לא שגרתיים. הפשילו שרוולים ובואו לנסות אותו בבית

מצרכים לעוגה

2 כוסות קמח שקדים

¾  כוס ממתיק

2/3 כוס אבקת קקאו אורגני לא ממותק

1 כף אבקת אפייה

½  כפית מלח

1 כוס מיונז

3 ביצים

1 כוס מים

1 כפית תמצית וניל

מצרכים לשכבת קרם

1 ו-1/2 מיכל שמנת מתוקה

3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר

(או 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר + 1 כף קקאו אורגני)

צילום דוד מויאל

אופן הכנת הקרם

להקציף במיקסר או ידנית את השמנת המתוקה עד קבלת מרקם של קצפת.

לקפל בעדינות לתוך הקצפת את הפודינג עד לערבוב מלא ואחיד.

להעביר את הפודינג לכלי או לשקית זילוף.

לשים במקרר להתייצבות.

אופן הכנת העוגה

לחמם תנור ל-170 מעלות.

להכין תבנית עוגה משומנת או עם נייר אפייה מעל.

בקערה בגודל בינוני לערבב יחד את הרכיבים היבשים.

להוסיף לקערה את המיונז, ביצים, מים ותמצית וניל.

לערבב היטב.

להעביר את התערובת אל תבנית אפייה.

להכניס לתנור לאפייה למשך 20-25 דקות.

להמתין כשעה , עד שהעוגה תתקרר לגמרי.

לגשת לשלב ההרכבה והקישוט

לחתוך את העוגה במרכז הגובה שלה כך שנקבל 2 עיגולים דקים יותר בגובה כ-5 ס"מ כל אחד.

להניח את העיגול הראשון על תבנית ההגשה.

למרוח מעל כשליש מהקרם שהכנו.

להניח מעל את העיגול השני של העוגה.

לעטוף את העוגה בקרם מלמעלה ומהצדדים כך שכל העוגה תהיה מצופה בקרם שוקולד.

לשים את הקרם שנשאר לנו בשקית זילוף עם צנתר (לא חובה).

לקשט את החלק העליון של העוגה ביד חופשית.

להשאיר במקרר עד להגשה.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר התפריט  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר