עוגת דבש ללא דבש – נטולת סוכר וגלוטן ודלת פחמימה

להמתין לפחות שעה-שעתיים (מומלץ עד לצינון מוחלט) לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית, פורסים ומגישים. צילום עדי גבירצמן
מתוך ספר מתכונים דיגיטלי חדש -"עוגות וקינוחים לחגים" של עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימה

עוגת דבש מגלמת את הרצון שלנו לשנה מתוקה ומלאת אושר ושפע. אז איך בכל זאת מכינים עוגת דבש ועדיין נשארים נאמנים לתזונה נטולת סוכר, גלוטן ודלת פחמימה?  עוגת הדבש ללא דבש של עדי גבירצמן מחליפה מרכיבים מסורתיים בחלופות חדשניות ומצליחה ליצור עוגה טעימה שלא רק משביעה את החך אלא עושה כבוד לראש השנה.

מצרכים לעוגה

2 ו-¾ כוסות קמח שקדים

6 כפות קמח קוקוס

6 כפות אבקת חלבון

1 כף אבקת אפייה

½ כפית מלח

¼ כפית תבלין ציפורן טחון

¼ כפית אגוז מוסקט (אפשרי אך לא חובה)

1 כף קינמון

¾ כוס חמאה רכה בטמפרטורת החדר

¾ כוס ממתיק

6 ביצים

1 כף תמצית וניל

2 כפות תמצית קפה אספרסו

½-3/4 כוס מים

מצרכים למילוי

¾ כוס אגוזי מלך קצוצים

1/3 כוס ממתיק כמו סוכר חום

צילום עדי גבירצמן

אופן הכנת העוגה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לשמן תבנית קוגלהוף ולהניח בתחתית נייר אפייה.

בקערה בגודל בינוני לערבב יחד את רכיבי שכבת המילוי: אגוזים, ממתיק סוכר חום וקינמון.

להניח את התערובת בצד.

בקערת מיקסר גדולה (אפשר גם עם מיקסר ידני), לערבב יחד חמאה רכה וממתיק עד קבלת תערובת קרמית.

להוסיף לתערובת החמאה את הביצים – ביצה אחת בכל פעם. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב שוב.

בקערה נפרדת להכין את תערובת היבשים: קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת חלבון, מלח, תבלינים ואבקת אפייה.

להוסיף את תערובת היבשים אל קערת המיקסר בפעימה אחת.

לערבב במיקסר במשך 1-2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.

להוסיף לתערובת את תמצית הקפה ולערבב שוב.

לדלל מעט את התערובת עם מים, עד קבלת מרקם שנוח למרוח ולפזר בתבנית, ומצד שני שלא יהיה נוזלי מדי.

להוסיף בכל פעם מעט מהמים עד קבלת המרקם הרצוי של התערובת.

צילום עדי גבירצמן

הרכבת העוגה

להעביר כחצי מהתערובת של העוגה אל תבנית האפייה.

לפזר מעל כמחצית מתערובת המילוי של האגוזים.

לשים מעל את החצי השני של תערובת העוגה.

לפזר מעל את החצי השני של תערובת האגוזים.

להכניס לתנור לאפייה של 45-55 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם נעוץ יוצא יבש.

להמתין לפחות שעה-שעתיים (מומלץ עד לצינון מוחלט) לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית, פורסים ומגישים.

הספר זמין בפורמט דיגיטלי במחיר 29.90 ₪ לרכישה דרך הלינק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר