עוף ממולא

להכין את משחת התבלינים שמורחים על העוף: מלח, פלפל שחור, צילי, ראס אל חנות, שמן, ולחובבי המתוק 3 כפות סילאן – אפשר לוותר אם לא אוהבים מתוק. צילום עטרה ג'ורנו
הבשלנית עטרה ג'ורנו ('מה בסיר') מציעה מתכון במסגרת הפרויקט המיוחד לרגל ראש השנה של 'חסדי נעמי' במסגרתו התגייסו משפיעני מזון לפעילות גיוס התרומות של חסדי נעמי למען ניצולי שואה, קשישים ומשפחות נזקקות

הבשלנים שהשתתפו בפרויקט התבקשו להכין מתכונים פשוטים וקלים המורכבים מסל המזון שמגיע לנתמכים. עמותת חסדי נעמי מסייעת בסלי מזון ל-140,000 א.נשים ומשפחות ותשמח לכל תמיכה. ניתן לתרום כאן.

רכיבים

1 עוף שלם

1 בצל לבן

1 בצל סגול

1 כוס אורז

3 כפות צנוברים

1/3 צרור כוסברה טרייה.

3 תפוחי אדמה ו-2 בצלים שלמים

תבלינים: מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וסילאן

צילום עטרה ג'ורנו

אופן ההכנה

לבשל את האורז 10 דקות במים בלבד יחד עם כ-2 כוסות מים – האורז אינו צריך להיות מוכן ב-100%.

בזמן שהאורז בבישול – לטגן היטב את הבצל הלבן והסגול עד ריכוך מלא.

לאחר שהאורז מוכן – לסנן היטב את המים מהאורז ולאפשר לו התקררות מלאה.

את אותה פעולה יש לעשות עם הבצל המטוגן.

שימו לב: לא להשתמש בבצל והאורז שהם חמים, כל דבר צריך להיות מסונן היטב בקערות נפרדות.

לאחר שהבצל והאורז התקררו היטב יש לאחד את האורז והבצל.

להוסיף את הצנוברים והכוסברה והתבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור, שתי כפות שמן, חצי כפית ראס אל חנות.

לערבב היטב ולהניח במקרר להתייצבות.

לשטוף את העוף היטב מבפנים ומבחוץ.

להכין את משחת התבלינים שמורחים על העוף: מלח, פלפל שחור, צילי, ראס אל חנות, שמן, ולחובבי המתוק 3 כפות סילאן – אפשר לוותר אם לא אוהבים מתוק.

לערבב היטב את התבלינים.

למרוח היטב על כל העוף מבפנים ומבחוץ – גם בבטן העוף וגם מתחת לעור העוף.

לאחר שמורחים היטב, למלא את העוף במילוי שהןכן.

לדחוס מעט לבטן העוף כדי שהמילוי יגיע פנימה.

לסגור מעט את העוף עם העור שמעל – אין צורך לקשור את העוף.

להכניס את העוף לתבנית פיירקס המיועדת לאפיית עופות שלמים עם השמן שנותר בקערה, ואת תפוחי האדמה והבצלים השלמים.

למי שאין תבנית פיירקס – להשתמש בתבנית חד פעמית עמוקה. לצפות את התבנית בנייר אפייה ולכסות את העוף בנייר כסף.

להכניס לתנור שחומם מראש ב- 200 מעלות.

לאפות את העוף כ-45 דקות בחום של 200 מעלות.

להסיר את הנייר כסף או מכסה הפיירקס.

לאפות על תוכנית גריל 5 דקות נוספות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר