עלי גפן במילוי גבינת עיזים ברוטב בוטנים וקארי

מתכון מארצות הבלקן, שמוגש בדרך כלל במגש המזטים. התוספת של רוטב בוטנים וקארי הופכת אותו לראוי בצלוחית הקינוחים עם תה חם, לימון ונענע חומרים:250 גרם עלי גפן, לפחות 50 עלים1 כוס (250 גרם) אורז בסמטי3 -4 כפות רוטב שום דבש ושמן זית מבית משק לין 150 גרם גבינת עיזים2 ביציםמלח גסלרוטב:1/4 כוס רוטב בוטנים וקארי בדבש מבית משק לין אופן ההכנה:בסיר בינוני מטגנים את האורז רוטב שום דבש ושמן זית במשך שתיים-שלוש דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ- 10 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן.בקערה בינונית מועכים את הגבינה במזלג. מוסיפים את הביצים וטורפים עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורז ומערבבים. אם הגבינה איננה מלוחה, מוסיפים כפית מלח גס. ממלאים את עלי הגפן.מרפדים תבנית חסינת אש בינונית בעלי הגפן שנותרו.מסדרים בצפיפות את העלים הממולאים, במידת הצורך בשכבות. יוצקים על העלים 2-1 כוסות מים רותחים לכיסוי ומניחים עליהם צלחת שתשמש כמשקולת. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 150 מעלות. מוציאים מהתנור ובזהירות נפטרים ממי הבישול.מחממים את רוטב הבוטנים וקארי בדבש בסיר קטן, עד שהופך נוזלי לחלוטין.יוצקים אותו מעל העלים. מגישים חם.צילום מוטי פישביין

מתכון מארצות הבלקן, שמוגש בדרך כלל במגש המזטים. התוספת של רוטב בוטנים וקארי הופכת אותו לראוי בצלוחית הקינוחים עם תה חם, לימון ונענע

חומרים:
250 גרם עלי גפן, לפחות 50 עלים
1 כוס (250 גרם) אורז בסמטי
3 -4 כפות רוטב שום דבש ושמן זית מבית משק לין
150 גרם גבינת עיזים
2 ביצים
מלח גס

לרוטב:
1/4 כוס רוטב בוטנים וקארי בדבש מבית משק לין

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מטגנים את האורז רוטב שום דבש ושמן זית במשך שתיים-שלוש דקות, תוך ערבוב.
מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ- 10 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים.
מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן.
בקערה בינונית מועכים את הגבינה במזלג.
מוסיפים את הביצים וטורפים עד קבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את האורז ומערבבים.
אם הגבינה איננה מלוחה, מוסיפים כפית מלח גס.
ממלאים את עלי הגפן.
מרפדים תבנית חסינת אש בינונית בעלי הגפן שנותרו.
מסדרים בצפיפות את העלים הממולאים, במידת הצורך בשכבות.
יוצקים על העלים 2-1 כוסות מים רותחים לכיסוי ומניחים עליהם צלחת שתשמש כמשקולת.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 150 מעלות.
מוציאים מהתנור ובזהירות נפטרים ממי הבישול.
מחממים את רוטב הבוטנים וקארי בדבש בסיר קטן, עד שהופך נוזלי לחלוטין.
יוצקים אותו מעל העלים.
מגישים חם.

צילום מוטי פישביין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר