פאי אגסים ופרג בבצק עלים

פאי אגסים ופרג בבצק עלים
המתכון מוגש ע"י יובל בר-נר, איש האגסים, המייצג בישראל  את מועצת האגסים האמריקאית, המייצגת כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון, ועומדת בקשר הדוק עם משרד החקלאות הישראלי

 מצרכים (6 מנות)

500 גר' בצק עלים מרודד, מופשר

ביצה טרופה להברשה

למלית

100 גר' פרג טחון

200 מ"ל קרם קוקוס

50 גר' סוכר

שתי כפות דבש

שלושה אגסי אנג'ו קלופים וחתוכים לאורך לשישיות

60 גר' סוכר

2 כפות ברנדי

גלידה וניל ומעט אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את האגסים החתוכים עם הסוכר והברנדי, ומשרים למשך חצי שעה לערך.

מכינים מלית

מביאים לרתיחה בסיר קטן, חלב, חמאה, סוכר ודבש.

מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד כדקה על אש קטנה.

מסירים מן האש ומצננים מעט. מעבירים לשק זילוף.

המשך ההכנה

מחממים תנור אפייה למצב טורבו בחום של 180 מעלות.

מחלקים את בצק העלים לשני ריבועים בגודל 30 ס"מ בערך. מניחים ריבוע אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסמנים עיגול בקוטר 20 ס"מ בערך על הבצק.

מזלפים או מורחים את מלית הפרג בשכבה אחידה בגובה 1 ס"מ.

מסננים את האגסים מהסוכר ומהנוזלים שהפרישו, ומסדרים בשכבה אחידה על מלית הפרג.

עושים חור קטן (2 ס"מ) בחלקו השני של הבצק, ומניחים מעל הבצק שעליו מלית האגסים והפרג.

סוגרים כמו כיסון גדול.

חותכים את שולי הבצק העודפים.

מקשטים בעזרת הסכין ומורחים ביצה טרופה.

אופים במשך 40 דקות לערך, עד שהבצק תופח ומשחים.

מגישים עם כדור גלידה ומעט אבקת סוכר מעל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר