רכיבים
לקרם הלימון
2 חלמוני ביצה
1 ביצה
160 מ"ל מיץ לימון
220 גרם סוכר
קליפת לימון
80 גרם חמאה
לקרמבל
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה
למרנג ולקישוט
350 גרם סוכר
80 מ"ל מים
120 גרם חלבון ביצה
מנטה
אופן ההכנה
קרם לימון
מחממים את תערובת החלמונים, הביצה, מיץ הלימון והקליפה בבן מארי (סיר בתוך סיר עם מים)
מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי ערבוב.
כשהתערובת מסמיכה מסירים מהכיריים.
מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות.
ערבבים ומניחים להתקרר בתוך המקרר בקערה גדולה.
קרמבל
שמים את כל הרכיבים בקערה.
משפשפים את החמאה הקרה בקצות האצבעות עד שהתערובת נראית כמו פירורי לחם לחים.
יוצקים את תערובת הקרמבל לתבנית אפייה.
אופים בחום של 120 מעלות במשך 25-30 דקות עד הזהבה.
מפזרים ומניחים להתקרר.
מרנג
בסיר קטן שמים 200 גרם סוכר ומים.
מחממים על אש גבוהה.
מערבבים עד שמגיע לרתיחה (ברגע שמגיע לרתיחה מפסיקים לערבב).
מקציפים את החלבון עם יתרת הסוכר.
בסיום מוסיפים את הסירופ בהדרגה (120 מעלות) תוך כדי ערבוב.
ממשיכים עד שהקערה מתקררת.
מוזגים לכלי זילוף.
חותכים את קצה שקית הזילוף ומזלפים בדוגמת זיגזג.
מוסיפים מעט קרם לימון ומפוררים מעל.
מקשטים בקצת מנטה.
מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Küppersbusch