רכיבים
לעוגת התפוחים
2 משטחי בצק פריך מצונן ומרודד
1 ק"ג תפוחי גרני סמית
125 גרם סוכר
3 כפות קמח תירס
1 כפית קינמון טחון
½ לימון
25 גרם שמן קוקוס או חמאה
לקישוט
1 ביצה
סוכר
גלידת וניל
אופן ההכנה
קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות גדולות.
מניחים בקערה ויוצקים את מיץ הלימון, הסוכר והקינמון.
מערבבים ומשאירים לספיגת הטעמים במשך 30 דקות.
לאחר מכן מסננים את המיץ.
מוסיפים לתפוחים את שמן הקוקוס או החמאה המומסת וקמח התירס.
מערבבים.
מרדדים עלה של בצק.
מניחים על תבנית פאי משומנת.
מרפדים את הבצק היטב לדפנות התבנית עם הידיים.
יוצקים את תערובת התפוחים על המאפה.
מניחים את דיסקית הבצק השנייה על קרש חיתוך.
מרדדים מעט עם מערוך.
חותכים רצועות שוות ומניחים על גבי התפוחים בשתי וערב.
אוטמים בקצוות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל.
אופים ב-180 מעלות למשך 60 דקות.
הגשה
מגישים חם עם כדור גלידת וניל.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה