מצרכים
גרעינים מ- 5 קלחי תירס טרי
50 גרם חמאה
קורט מלח
300 מ"ל חלב
80 גרם פרמז'ן מגוררת (ועוד מספר גילופים לטופ)
אופן ההכנה
חותכים את גרעיני התירס מהקלחים.
מטגנים אותם קלות בסיר בינוני עם חמאה.
ממליחים מעט ומוסיפים את החלב.
מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל כ-5 דקות על אש נמוכה.
מכבים את האש, מוסיפים פרמזן ומערבבים עד מרקם אחיד.
לאחר מכן טוחנים בבלנדר מוט.
בשלב זה ניתן להוציא מעט גרעיני תירס ולשמור בצד.
לאחר הטחינה מאחדים שוב התערובת.
ניתן להוסיף מעל הפולנטה ירקות ירוקים מוקפצים, גילופי פרמז'ן או גבינה מלוחה.
המידע נמסר מחברת ג"ג של החברה לפיתוח הגליל