פטוצ'יני ברוטב אלפרדו קלאסי

פטוצ'יני (פסטה שטוחה ורחבה) איטלקית מקמח כוסמין מלא אורגני שבנוסף אליו מכילה רק מים. צילום אייל קרן
מתכון של חברת תבואות בו מכינים את הפטוצ'יני אל דנטה ומגישים עם רוטב אלפרדו המזוהה במיוחד עם סוג זה של פסטה

חומרים

1 חבילת פטוצ'יני כוסמין מלא אורגני כמו של תבואות

100 גרם חמאה

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

150 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת

1 כף שמן זית חמיצות של עד 0.5%

מלח, פלפל לבן

אפשר להוסיף

1 כף שום טרי כתוש

1/4 כוס יין לבן

אופן ההכנה

להכין את הפטוצ'יני לפי ההוראות בדרגת אל דנטה.

לסנן (לא לשטוף) ולהעביר לקערה מחוממת או לסיר חם (אפשר באותו סיר בו התבשלו האטריות).

לערבב היטב עם מחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות הגבינה.

לכסות ולשמור חם.

לשמור גם חלק ממי הבישול .

אם נראה שהרוטב יבש או שהאטריות המוכנות קצת התייבשו, יש להוסיף מעט ממי הבישול ולערבב.

לחמם את השמן במחבת על חום בינוני ולקלות את השום כחצי דקה.

להוסיף את היין הלבן ולבחוש עד שהיין מצטמצם כמעט לגמרי (מי שלא רוצה יין ושום – לדלג על שלב זה).

להוסיף שמנת ולערבב עד שהבלילה מסמיכה.

להוסיף את הגבינה ולערבב עד שנמסה.

להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה והגבינה שנותרו. לערבב היטב עד שהחמאה נמסה.

לתבל במלח ובפלפל לבן, לפי הטעם.

אם מעדיפים רוטב פסטו: להוסיף 1-2 כפות רוטב פסטו  או לפי הטעם.

לאחד את הרוטב עם הפסטה ולהגיש מיד.

למידע ומתכונים נוספים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר