פילו ממולא בסלמון פירות יבשים ורוטב סילאן (דבש תמרים)

המתכון עבור 2 מנותרכיבים4 דפי פילו50 גרם חמאה מומסת250 גרם רצועות פילה סלמון נקיות מעור ועצמות200 גרם תרד נקימעט שמן זית1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות40 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרצועות20 גרם צימוקים100 גרם גבינת ריקוטה מפוררת30 גרם אגוזי מלך קצוציםמעט מלח ופלפל גרוסרוטב4 כפות סילאן1/3 כוס מים10 גרם צימוקיםמעט בצל ירוק חתוךמעט פלפל גרוסאופן הכנהמטגנים את הבצל הסגול במעט שמן זית וחמאה. מוסיפים את התרד לדקה נוספת, מסירים מהאש ומסננים.מקררים את התערובת ומוסיפים 20 גרם צימוקים, משמשים, אגוזי מלך, גבינת ריקוטה מפוררת ומתבלים במלח ופלפל.מצמידים 2 דפי פילו ומורחים בחמאה מסביב (במסגרת).מניחים את רצועות הסלמון על דפי הפילו ומעליהם את תערובת התרד והפירות היבשים. מקפלים את הפילו לצורת גליל סגור (מקפלים 2 צדדים מקבילים ומגלגלים).מהדקים את הקצוות במעט חמאה ומורחים בביצה.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 6 דקות.מוציאים מן התנור, חוצים את הגליל באלכסון, ומכניסים ל-3 דקות נוספות על מנת שגם תכולת הגליל תתחמם.רוטבמחממים במחבת 4 כפות סילאן, שליש כוס מים ו- 10 גרם צימוקים. מוסיפים מעט בצל ירוק ומעט פלפל גרוס. כאשר התערובת רותחת, יוצקים מעל המנה.

המתכון עבור 2 מנות


רכיבים

4 דפי פילו
50 גרם חמאה מומסת
250 גרם רצועות פילה סלמון נקיות מעור ועצמות
200 גרם תרד נקי
מעט שמן זית
1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
40 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
20 גרם צימוקים
100 גרם גבינת ריקוטה מפוררת
30 גרם אגוזי מלך קצוצים
מעט מלח ופלפל גרוס


רוטב
4 כפות סילאן
1/3 כוס מים
10 גרם צימוקים
מעט בצל ירוק חתוך
מעט פלפל גרוס

אופן הכנה
מטגנים את הבצל הסגול במעט שמן זית וחמאה. מוסיפים את התרד לדקה נוספת, מסירים מהאש ומסננים.

מקררים את התערובת ומוסיפים 20 גרם צימוקים, משמשים, אגוזי מלך, גבינת ריקוטה מפוררת ומתבלים במלח ופלפל.



מצמידים 2 דפי פילו ומורחים בחמאה מסביב (במסגרת).
מניחים את רצועות הסלמון על דפי הפילו ומעליהם את תערובת התרד והפירות היבשים. מקפלים את הפילו לצורת גליל סגור (מקפלים 2 צדדים מקבילים ומגלגלים).



מהדקים את הקצוות במעט חמאה ומורחים בביצה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 6 דקות.
מוציאים מן התנור, חוצים את הגליל באלכסון, ומכניסים ל-3 דקות נוספות על מנת שגם תכולת הגליל תתחמם.




רוטב



מחממים במחבת 4 כפות סילאן, שליש כוס מים ו- 10 גרם צימוקים.
מוסיפים מעט בצל ירוק ומעט פלפל גרוס. כאשר התערובת רותחת, יוצקים מעל המנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר