רכיבים לתבנית 22-24 ס"מ
500 גרם קמח מקצועי כמו של מאסטר שף
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
2 כפיות שמרים יבשים
25 גרם (2 כפות) סוכר
15 גרם (3 כפות) שמן זית
10 גרם (1.5 כפיות) מלח
לרוטב ומלית
2-3 כפות שמן זית
1 קופסה (400 גרם) עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום קצוצות דק
1 כפית סוכר
1 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1.5 כוסות טבעות זיתים שחורים, ירוקים או תירס
עלי בזיליקום (אופציונלי)
אופן ההכנה
מכינים בצק
מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, השמרים, הסוכר והשמן.
לשים במהירות נמוכה כ- 6-7 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ודביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים את הרוטב
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את שימורי העגבניות ומבשלים כ-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים.
מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית.
טועמים ומתקנים את התיבול.
הכנת הרול פיצה
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומרדדים על משטח עבודה מקומח למלבן גדול בעובי כ- 4 מ"מ.
מורחים את המלבן ברוטב העגבניות ומפזרים את הגבינה והזיתים או התירס.
בעזרת גלגלת פיצה חותכים לרצועות בעובי כ- 5-6 ס"מ.
מגלגלים את הרצועה הראשונה לשבלול וממשיכים הלאה עם יתר הרצועות עד שמתקבל רול ענק.
מניחים את הרול בתוך תבנית אפייה עגולה, מכסים ומתפיחים כ-15 דקות.
אופים במשך 30-35 דקות או עד שהמאפה זהוב והגבינה נמסה.
מגישים מיד.