פיצה מרגריטה

מתכון המכיל סודות ושדרוגים להכנת פיצה ביתית. את התוספות אתם קובעים, ואפשר לתת לילדים לפזרן על הפיצה לפני האפייה

חומרים ל-4 פיצות גדולות:
לבצק:
קילו קמח מנופה
25 גרם סוכר
25 גרם מלח
20 גרם שמרים יבשים
רבע כוס שמן זית
3.5-3 כוסות מים פושרים

לרוטב העגבניות:
קופסת (800 גרם) עגבניות מרוסקות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
15 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל

תוספות:
200 גרם בייבי מוצרלה גד
תוספות לפי הטעם האישי: טבעות זיתים, גרגרי תירס, פרוסות פטריות, טבעות בצל, בולגרית גד, עלי בזיליקום, ועוד כיד דמיונכם

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים.
מוסיפים את שמן הזית ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את המים עד לקבלת בצק בעל רכות בינונית.
לשים 6-7 דקות עד שהבצק מקבל מראה חלק יותר, וניתן למתוח אותו מעט ללא שייקרע.
יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה ומשומנת שתכיל אותו בנוחות. מורחים עליו מעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו (במשך כשעה).

להכנת רוטב העגבניות:
שמים את כל חומרי הרוטב במחבת ומבשלים כ-10 דקות.
מצננים ומדליקים את התנור ל-200 מעלות, ואפשר גם יותר.
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-4 כדורים.
אפשר להשאיר לתפיחה נוספת, אך לא הכרחי.

להכנת הפיצה:
משטחים כל כדור ליריעה אחידה בעובי של חצי סנטימטר.
מורחים עליה שכבה אחידה של רוטב עגבניות.
חוצים את כדורי הבייבי מוצרלה ומפזרים.
מוסיפים תוספות לפי הטעם.
אופים כ-15-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והשוליים משחימים.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר