פלאפל ירוק

לטגן בשמן עמוק או להכין כדורים ולאפות בתנור
מתכון של זוהר בר און מהחומוסייה של זרזיר בכרמי יוסף

חומרים להכנת 1 ק"ג (כ- 35) כדורי פלאפל

500 גרם גרגירי חומוס קטנים מסוג הדס (קונים בשוק בחנות תבלינים)

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

בצל אחד גדול

5 שיני שום

מלח גס

פפריקה

פלפל שחור

חוואייג' למרק

אבקת אפייה

פירורי לחם מוזהבים

אצל זרזיר הפלאפל הולך עם החומוס שלו
אצל זרזיר הפלאפל הולך עם החומוס שלו. צילום פאולין שובל

אופן ההכנה

משרים את גרגרי החומוס לפחות 12 שעות, במהלכם שוטפים לפחות 3 פעמים.

לאחר 12 שעות שוטפים ומניחים במסננת.

טוחנים את הגרגירים דק במעבד מזון ושופכים לקערה גדולה.

טוחנים לפי הסדר במתכון:  בצל. שום פטרוזיליה וכוסברה עד עיסה אחידה.

מוסיפים את התבלינים וחצי כוס מים, וטוחנים.

מוסיפים את פירורי הלחם ועוד חצי כוס מים, וממשיכים לטחון.

שופכים לקערה ומערבבים בידיים לעיסה אחידה.

שומרים במקרר כשעתיים.

אחרי שעתיים אפשר לטגן בשמן עמוק (אבל שלא יהיה חם מדי, כדי שלא יישרפו).

או: להכין כדורים, להניח על גבי תבנית עם נייר אפייה, ולאפות בתנור.

 

החומוסייה של זרזיר (לא כשר, אך כל חומרי הגלם כשרים). הגפן 1 כרמי יוסף, 08-9762535, 052-5333256. ב' – ה' (א'  סגור) 09:00 – 19:00, ו' 09:00 – 15:00, שבת 09:00 – 16:00

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר