חומרים ל-24 יחידות
500 גרם חומוס כמו של סוגת
1 בצל לבן
1 כף אריסה
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף לפי הטעם
1 כף כמון
1 כף כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
מלח
1 שקית אבקת אפייה
6 פיתות חתוכות לרבעים
מעט שמן ניטרלי
אופן ההכנה
לילה לפני ההכנה משרים את החומוס בשפע מים.
למחרת מסננים, שוטפים ומעבירים למיכל של מעבד מזון.
מוסיפים לגרגירי החומוס את יתר חומרי המלית (חוץ מהפיתות והשמן).
טוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
ממלאים כל רבע פיתה בכף גדושה מהתערובת ומהדקים יפה.
משמנים את הפיתות שרוצים לאפות מיד.
אפשר להקפיא את מה שלא מכינים להזדמנות אחרת.
מעבירים את הפיתות הממולאות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים עליהן נייר אפייה נוסף.
מעליו מניחים תבנית אפייה נוספת כמשקולת.
אופים בתנור כ-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות היטב.
מגישים מיד עם חמוצים, טחינה ועמבה.