רכיבים
ל-12 פנקייקים גדולים או 24 פנקייקים קטנים במחבת ייעודית
3 ביצים
400 מ"ל חלב
100 גרם חמאה מומסת
40 גרם סוכר
20 גרם אבקת אפייה
300 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 חבילה אוכמניות טריות (או קפואות)
1 חבילה רוטב שמנת וניל כמו של יטבתה
אופן ההכנה
מניחים חמאה מומסת בקערה ובוחשים אליה את הביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב במטרפה.
מוסיפים חלב וסוכר ובוחשים היטב.
מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה בקערה נפרדת.
מוסיפים את תערובת הקמח אל תערובת הביצים דרך מסננת.
מערבבים היטב לבלילה חלקה.
משמנים מחבת שקעים ייעודית במעט חמאה ויוצקים כף גדושה של בלילה.
אפשר גם להכין במחבת רגילה באותו אופן – חשוב ליצור פנקייקים עבים.
מניחים בתוך כל פנקייק מספר אוכמניות.
מטגנים על להבה נמוכה עד שהפנקייק מתייצב וונצרות על פניו בועות – 8 – 6 דקות.
הופכים ומטגנים מצד שני עוד 4 דקות עד הזהבה.
מחממים קלות את רוטב הווניל.
הגשה
מניחים פנקייקים בצלחת הגשה.
יוצקים מעל בנדיבות מהרוטב.