פשטידת קמח חומוס, עלי מנגולד, פטריות ובצלים

פשטידת קמח חומוס "ירוקה" ובריאה. בשינוי קל הפשטידה עשויה להתאים גם לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. הפשטידה מבוססת על קמח חומוס בשילוב עלי מנגולד, בצל, מיקס פטריות וטופו, היוצרים טעם מעודן ומיוחד. מלבד יתרונותיו הבריאותיים של הקמח, הוא קל לשימוש וסופח נוזלים בקלות. תבנית בינונית 32 על 25 ס"מחומרים לבלילה:1 צרור עלי מנגולד שטופים ופרוסים לרצועות דקות4-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס6-3 פטריות שמפיניון ופטריות פורטבלו קצוצות 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים1 בצל סגול קצוץ גס1 חבילה טופו חתוך לקוביות קטנות1 כוס קמח חומוס "תבואות"2 ביצים קטנות1 כוס מים פושרים1 כפית אבקת אפייה1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס2 כפות שמן זית או שמן קוקוס לטיגוןלציפוי:50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים3-2 פטריות פורטבלו גדולות לקישוטאופן ההכנה:הכנת הירקות: קוצצים את המנגולד, הבזיליקום, הבצלים והפטריות. מחממים 2 כפות שמן במחבת בינונית ומוסיפים את הירקות. מאדים כ-5 דקות ומוסיפים תיבול: קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם. מסננים את הירקות מנוזלים ומניחים בצד.הכנת הבלילה: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר קוביות טופו, בצל סגול קצוץ ו-2 כפות מים, עד לקבלת מחית חלקה ולא נוזלית. מעבירים את מחית הטופו לקערה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הביצים והמים, ומערבבים היטב. מוסיפים את הירקות המאודים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת. מפזרים פרוסות שקדים ומניחים מעליה 3-2 פטריות פורטבלו לקישוט. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כחצי שעה, עד שהפשטידה מתייצבת, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה קלה.מצננים כ-20 דקות ופורסים להגשה.לפרטים המתכון: אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית סטיילינג וצילום: צילום יולה זובריצקי

פשטידת קמח חומוס "ירוקה" ובריאה. בשינוי קל הפשטידה עשויה להתאים גם לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. הפשטידה מבוססת על קמח חומוס בשילוב עלי מנגולד, בצל, מיקס פטריות וטופו, היוצרים טעם מעודן ומיוחד. מלבד יתרונותיו הבריאותיים של הקמח, הוא קל לשימוש וסופח נוזלים בקלות.
תבנית בינונית 32 על 25 ס"מ

חומרים לבלילה:
1 צרור עלי מנגולד שטופים ופרוסים לרצועות דקות
4-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
6-3 פטריות שמפיניון ופטריות פורטבלו קצוצות
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
1 בצל סגול קצוץ גס
1 חבילה טופו חתוך לקוביות קטנות
1 כוס קמח חומוס "תבואות"
2 ביצים קטנות
1 כוס מים פושרים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

לציפוי:
50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים
3-2 פטריות פורטבלו גדולות לקישוט

אופן ההכנה:
הכנת הירקות:

קוצצים את המנגולד, הבזיליקום, הבצלים והפטריות. מחממים 2 כפות שמן במחבת בינונית ומוסיפים את הירקות. מאדים כ-5 דקות ומוסיפים תיבול: קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
מסננים את הירקות מנוזלים ומניחים בצד.

הכנת הבלילה:
טוחנים במעבד מזון או בבלנדר קוביות טופו, בצל סגול קצוץ ו-2 כפות מים, עד לקבלת מחית חלקה ולא נוזלית.
מעבירים את מחית הטופו לקערה.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הביצים והמים, ומערבבים היטב.
מוסיפים את הירקות המאודים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.
מפזרים פרוסות שקדים ומניחים מעליה 3-2 פטריות פורטבלו לקישוט.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כחצי שעה, עד שהפשטידה מתייצבת, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה קלה.
מצננים כ-20 דקות ופורסים להגשה.

לפרטים

המתכון: אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית
סטיילינג וצילום: צילום יולה זובריצקי

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר