מתכון ל-4 סועדים
חומרים להכנת הבשר:
400 גרם בשר כתף או שפונדרה
1 כרישה, חתוכה גס
2 שיני שום
1 כפית ראס אל חנות
1 ליטר מים
אופן הכנת הבשר:
מכניסים לסיר רחב את החומרים, מביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך ומסננים.
בעזרת מזלג מפוררים את הבשר.
חומרים לפשטידה:
1 כף שמן זית להקפצה
1 ראש סלרי, קלוף
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך
1 בצל בינוני, קצוץ
1 שן שום
100 גרם פטריות שמפניון, קצוצות
2 כפות סילאן
קורט מלח
1/2 כפית ראס אל חנות
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1 ביצה
אופן הכנת הפשטידה:
מקפיצים את הירקות (סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל, שום, פטריות)בשמן זית עד לריכוך.
מוסיפים את הבשר, הסילאן והתבלינים (מלח, ראס אל חנות ופלפל אנגלי).
מצמצמים, מתקנים תיבול ומקררים.
מוסיפים ביצה אחת, מערבבים, שמים בכלי מתאים לתנור ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
הגשת המנה:
מניחים אספרגוס חלוט (צרור אספרגוס, חלוט במים רותחים כ-3 דקות) על צלחת שטוחה, ומעל את הפשטידה, חתוכה לריבועים.
צילום שחר פליישמן