פתיתים ללא גלוטן עם אפונה וגזר

מספר מנות: 5זמן הכנה: כ 15 דקותחומרים לפתיתים:4 – 5 כפות שמן2 כוסות פתיתים ללא גלוטן של בראלכוס וחצי מים רותחיםכף אבקת מרקפלפל שחור גרוסמלחלרוטב: בצל בינוני קצוץחצי כוס אפונה (אפשר מקופסת שימורים)2 גזרים חתוכים לקוביות100 ג' רסק עגבניותכוס וחצי מיםכפית פפריקהסוכר לפי הטעםכף אבקת מרק פלפל שחור גרוסמלחאופן ההכנה:מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.מוסיפים את המים והתבלינים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומשאירים פתח קטן.מבשלים כ 5 דקות.מורידים מהאש ומערבבים.משאירים מכוסה 5 דקות.במהלך הכנת הפתיתים מתחילים לטגן את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר התבלינים והמים.מוסיפים את הירקות ומבשלים כ- 10 דקות. מערבבים את הפתיתים והרוטב ומגישים.הערה:למי שמשתמש בגזר טרי – יש לטגן את קוביות הגזר יחד עם הבצל עד שמתרככות.כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. המחיר 14.5 ₪ ל- 250 גרם.

מספר מנות: 5
זמן הכנה: כ 15 דקות

חומרים לפתיתים:
4 – 5 כפות שמן
2 כוסות פתיתים ללא גלוטן של בראל
כוס וחצי מים רותחים
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

לרוטב:
בצל בינוני קצוץ
חצי כוס אפונה (אפשר מקופסת שימורים)
2 גזרים חתוכים לקוביות
100 ג' רסק עגבניות
כוס וחצי מים
כפית פפריקה
סוכר לפי הטעם
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים והתבלינים, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומשאירים פתח קטן.
מבשלים כ 5 דקות.
מורידים מהאש ומערבבים.
משאירים מכוסה 5 דקות.
במהלך הכנת הפתיתים מתחילים לטגן את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר התבלינים והמים.
מוסיפים את הירקות ומבשלים כ- 10 דקות.
מערבבים את הפתיתים והרוטב ומגישים.

הערה:

למי שמשתמש בגזר טרי – יש לטגן את קוביות הגזר יחד עם הבצל עד שמתרככות.

כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. המחיר 14.5 ₪ ל- 250 גרם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר