חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס מים פושרים (½ כוס מים לשמרים, וכ- ½ כוס מים לבצק)
25 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף קמח
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לנפות את הקמח, להוסיף שמן ומלח.
בכוס לערבב ½ כוס מים פושרים, שמרים, כף סוכר וכף קמח.
לתת לשמרים לתסוס ולהוסיף לקערת הקמח.
לערבב ולהוסיף לעיסה בהדרגה עוד כ- ½ מים פושרים עד שהבצק רך ומתאחד.
לכסות בניילון ולתת לבצק לנוח כ- 5 דקות.
ללוש שנית ולתת לבצק לנוח כ- ½ שעה.
לחלק את הבצק ל- 20 חלקים, לשים מעט שמן בכפות הידיים ובעזרת האצבעות
לשטח את הבצק לצורה עגולה בעובי 1 ס"מ, לשים במגש גדול למנוחה כ- 10 דקות.
בסיר טיגון לחמם שמן היטב.
(הבוכרים נוהגים לטגן בדיגי צויין- סיר לטיגון מפלדה יצוקה).
לטגן את עיגולי הבצק בשמן החם משני הצדדים לצבע חום יפה,
להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג .
להגיש לשולחן הסעודה את הצ'לפק חם כשהמטבל החלבי מונח בקערה לצידו.
מטבל חלבי:
½ קופסה גבינה סקי 5% או 9%
1 אשל
קורט מלח
3 שיני שום כתוש
1 כפית נענע יבשה
מעט מיץ לימון
(ניתן להוסיף מלפפונים קצוצים)
לערבב את כל החומרים ולהגיש.
ורדה בן ברוך היא חברת נשיאות קונגרס יהדות בוכרה העולמי, ומחברת ספר הבישול "מדור לדור – טעמה של מסורת"