צ'לפק עם מטבל חלבי לחג השבועות

חומרים לבצק:3 כוסות קמח4 כפות שמן1 כפית שטוחה מלח1 כוס מים פושרים (½ כוס מים לשמרים, וכ- ½ כוס מים לבצק)25 גר' שמרים טריים1 כף סוכר1 כף קמחאופן ההכנה:בקערה גדולה לנפות את הקמח, להוסיף שמן ומלח.בכוס לערבב ½ כוס מים פושרים, שמרים, כף סוכר וכף קמח.לתת לשמרים לתסוס ולהוסיף לקערת הקמח.לערבב ולהוסיף לעיסה בהדרגה עוד כ- ½ מים פושרים עד שהבצק רך ומתאחד.לכסות בניילון ולתת לבצק לנוח כ- 5 דקות.ללוש שנית ולתת לבצק לנוח כ- ½ שעה.לחלק את הבצק ל- 20 חלקים, לשים מעט שמן בכפות הידיים ובעזרת האצבעות לשטח את הבצק לצורה עגולה בעובי 1 ס"מ, לשים במגש גדול למנוחה כ- 10 דקות.בסיר טיגון לחמם שמן היטב.(הבוכרים נוהגים לטגן בדיגי צויין- סיר לטיגון מפלדה יצוקה).לטגן את עיגולי הבצק בשמן החם משני הצדדים לצבע חום יפה,להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג .להגיש לשולחן הסעודה את הצ'לפק חם כשהמטבל החלבי מונח בקערה לצידו.מטבל חלבי:½ קופסה גבינה סקי 5% או 9%1 אשל קורט מלח3 שיני שום כתוש1 כפית נענע יבשהמעט מיץ לימון(ניתן להוסיף מלפפונים קצוצים)לערבב את כל החומרים ולהגיש.ורדה בן ברוך היא חברת נשיאות קונגרס יהדות בוכרה העולמי, ומחברת ספר הבישול "מדור לדור – טעמה של מסורת"

חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס מים פושרים (½ כוס מים לשמרים, וכ- ½ כוס מים לבצק)
25 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף קמח

אופן ההכנה:
בקערה גדולה לנפות את הקמח, להוסיף שמן ומלח.
בכוס לערבב ½ כוס מים פושרים, שמרים, כף סוכר וכף קמח.
לתת לשמרים לתסוס ולהוסיף לקערת הקמח.
לערבב ולהוסיף לעיסה בהדרגה עוד כ- ½ מים פושרים עד שהבצק רך ומתאחד.
לכסות בניילון ולתת לבצק לנוח כ- 5 דקות.
ללוש שנית ולתת לבצק לנוח כ- ½ שעה.
לחלק את הבצק ל- 20 חלקים, לשים מעט שמן בכפות הידיים ובעזרת האצבעות
לשטח את הבצק לצורה עגולה בעובי 1 ס"מ, לשים במגש גדול למנוחה כ- 10 דקות.
בסיר טיגון לחמם שמן היטב.
(הבוכרים נוהגים לטגן בדיגי צויין- סיר לטיגון מפלדה יצוקה).
לטגן את עיגולי הבצק בשמן החם משני הצדדים לצבע חום יפה,
להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג .
להגיש לשולחן הסעודה את הצ'לפק חם כשהמטבל החלבי מונח בקערה לצידו.

מטבל חלבי:
½ קופסה גבינה סקי 5% או 9%
1 אשל
קורט מלח
3 שיני שום כתוש
1 כפית נענע יבשה
מעט מיץ לימון
(ניתן להוסיף מלפפונים קצוצים)
לערבב את כל החומרים ולהגיש.



ורדה בן ברוך היא חברת נשיאות קונגרס יהדות בוכרה העולמי, ומחברת ספר הבישול "מדור לדור – טעמה של מסורת"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר