פיצה איטלקית עם ארטישוק ירושלמי וסלמון

כדי להעניק לפיצה טעם ייחודי יש להוסיף 10 חתיכות ארטישוק ירושלמי ו- 200 גרם סלמון מעושן
מתכון של השף אהרון לרמן עבור חברת ההסעדה עידית מקבוצת מלונות דן. מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד שהגבינה מבעבעת

מצרכים לבצק

25 גרם שמרים מומסים בשליש כוס מים פושרים

3 כוסות קמח

2 כפיות מלח

1.5 כוסות מים פושרים

3  כפות שמן זית

אופן ההכנה

שמים את הקמח, המלח והמים בקערה.

באמצעות כף מערבבים יחד עם השמרים המומסים, ומחכים 3-4 דקות.

לשים את הבצק בעזרת החלק התחתון של כף היד מספר דקות, עד שנעשה רך וגמיש.

נותנים לבצק לנוח 2 דקות, ומוסיפים את השמן תוך כדי לישה.

מכסים את הבצק בצלחת, עד שתופח פי 3 מגודלו המקורי (בין שעה וחצי לשעתיים).

מוציאים את הבצק מהקערה וחובטים בו על מנת להוציא ממנו את האוויר.

מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות. מחזירים אותן לקערה ונותנים להן לתפוח שוב, עד שהן מכפילות ומשלשות את גודלן.

משטחים את הבצק ומתחילים לערוך לעלה.

מקמחים את הבצק ומניחים אותו לכמה דקות.

כעת הבצק מוכן לאפייה בחום של 220 מעלות לרבע שעה, עד שהבצק מוזהב.

מצרכים לרוטב

1 בצל קצוץ דק

3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית אורגנו

5 כפות רסק עגבניות או עגבניות כתושות

קורט מלח, פלפל

כוס מים

אופן ההכנה

לטגן את הבצל בשמן הזית עד להזהבה.

להוסיף את השום הכתוש ואת יתר המצרכים, ולערבב. להוסיף את כוס המים.

לצמצם את הנוזלים עד שהרוטב שיתקבל יהיה סמיך.

הכנת הפיצה

לאחר שהרוטב מתקרר, יש למרוח אותו על הבצק המוזהב ולהוסיף ירקות לפי הטעם.

כדי להעניק לפיצה טעם ייחודי יש להוסיף 10 חתיכות ארטישוק ירושלמי ו- 200 גרם סלמון מעושן.

לפזר 150 גרם גבינה צהובה מגורדת.

להכניס את המגש לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד שהגבינה מבעבעת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר