רכיבים ל-10 קבבים
2 כוסות שבבי סויה
½ כפית מלח (כדאי ורוד)
1 כפית כמון
¼ כפית בהרט
1 כפית פפריקה אדומה (אפשר מעושנת)
150 גרם טופו
½ כף שמרי בירה (לא חובה)
½ בצל לבן
צרור כוסברה
1 כף טחינה גולמית
½ כף שמן
1 כף רוטב סויה
3 כפות קמח עדשים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים בקערה את שבבי הסויה, מלח, כמון, ברט ופפריקה אדומה.
מכסים במים רותחים למשך 5-10 דקות עד שהנוזלים נספגים.
מסננים את הנוזלים הנותרים.
מעבירים למעבד מזון.
מוסיפים טופו, שמרי בירה, בצל לבן, כוסברה, טחינה גולמית, שמן וסויה.
מוסיפים בהדרגתיות את קמח העדשים.
טוחנים יחד למשך 60 שניות עד שהכל אחיד עם מעט פירורים (לא להגיע למרקם משחתי).
מערבבים היטב ויוצרים קציצות קבב בידיים.
מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ועליו את הקציצות שיצרנו.
בשלב הזה ניתן לאפות את הקציצות 10 דקות כדי לייצב אותן.
לאחר האפייה לצרוב אותן על פלנצ׳ה משומנת ומחוממת היטב
אפשר להכניס למקרר ללילה או לפחות לשעתיים ולאחר מכן לצרוב על פלנצ׳ה.
טיפ
לפני ההגשה להכין בקערה מים חמים עם מעט סילאן.
להבריש כל קציצה לקבלת מראה עסיסי ו"בשרי" יותר.