קבב עדשים על השיפוד – טבעוני

כשחתיכת הפחם בוערת מניחים אותה בקערית קטנה עם שמן זית שאותה מניחים לצד השיפודים. מכסים היטב בנייר אלומיניום למשך 30 שניות כדי שהשיפודים יספגו את טעם העשן. צילום נוף עתאמנה איסמאיל
מתכון טבעוני של השפית נוף עתאמנה איסמאיל לסוגת. דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, קינואה וקטניות כמו עדשים, חומוס ושעועית מהווים מקור מוצלח לחלבון, ויטמינים ומינרלים שונים

חומרים ל- 12-14 שיפודים

1 כוס עדשים ירוקות כמו של סוגת

1 כוס עדשים אדומות

1 בצל לבן

1 סלק חי או מבושל ומקולף

3 כפות קמח רב תכליתי (לבן)

6 כפות פירורי לחם סוגת

1 כפית כמון

1 כף גדושה תערובת תיבול לקבב

מלח

פלפל

1 כפית אבקת אפייה

2 שיני שום

1/2 צרור פטרוזיליה

שמן לטיגון ולעיצוב הקציצות

שיפודי עץ קטנים או בינוניים

לעישון הקבב

2 כפות שמן זית

חתיכה קטנה של פחם

צילום נוף עתאמנה איסמאיל

אופן ההכנה

לילה לפני ההכנה משרים את שני סוגי העדשים במי ברז למשך 12 שעות.

מסננים היטב.

מעבירים למיכל של מעבד מזון בצל, סלק ופטרוזיליה.

טוחנים לתערובת דקה.

מוסיפים את העדשים וטוחנים לממרח אחיד.

מעבירים לקערה.

מוסיפים לממרח העדשים תבלינים, קמח ופירורי לחם.

לשים היטב בידיים.

מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים היטב.

משמנים את כפות הידיים.

יוצרים מהתערובת קבבים או מהדקים על שיפוד.

מניחים את השיפודים על מגש ומטגנים מיד או מקפיאים.

מטגנים את השיפודים במחבת מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהקבבים מזהיבים היטב.

מעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

מעשנים את השיפודים

מלהיטים על להבה את חתיכת הפחם.

כשהיא בוערת מניחים אותה בקערית קטנה עם שמן זית. מניחים את הקערית לצד השיפודים.

מכסים היטב בנייר אלומיניום למשך 30 שניות כדי שהשיפודים יספגו את טעם העשן.

פותחים ומגישים מיד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר