קדירת אורז מלא עם עדשים ושלל ירוקים

בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור נזלף 2 כפות שמן זית. נסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית. נפזר מעל את תערובת האורז והעדשים. צילום שירן אגמי
כנס אוכלים בריא ה-14 ושירן אגמי – מתכונאית תזונה טבעית ומנחת הפודקאסט 'תזונה מושכלת' מציעים מתכון עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים ובכך מסייע להקטין את רמת החרדה והסטרס בגוף

מצרכים

1 כוס אורז מלא עגול שטוף היטב

1 תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס לפרוסות

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות

1 עגבנייה מרוסקת

חופן ירוקים קצוצים דק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, גבעול סלרי

10-15 עלי חסה 

3 כפות שמן זית

3 כפיות מלח שטוחה

מעט פלפל שחור

1/2 ליטר מים רותחים + 1 כוס מים רותחים

2 כפיות מלח שטוחות

1/2 כפית כורכום

צילום שירן אגמי

אופן ההכנה

בקערה נערבב את כל מרכיבי הקדרה: אורז מלא, תפוח אדמה, עדשים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות מקופסה, הירוקים הקצוצים, עגבנייה מרוסקת, 1 כף שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ומעט פלפל.

נערבב היטב ונניח בצד.

נמלא מים בסיר ונביא לרתיחה.

כשהמים מבעבעים נוסיף את עלי החסה ונבשל למשך 8 דקות. נעביר את עלי החסה למי קרח למספר דקות כדי שהבישול ייעצר.

נוציא לייבוש על מגבת מטבח.

הרכבת המנה

בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור נזלף 2 כפות שמן זית.

נסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית.

נפזר מעל את תערובת האורז והעדשים.

בין לבין נניח את עלי החסה.

נניח מעל עלי חסה נוספים לעיטור ונפזר פלפל שחור גרוס.

יציקת הנוזלים

½ ליטר מים רותחים ועוד כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות מלח שטוחות, 1/2 כפית כורכום ומעט פלפל שחור.

הכנה בתנור

נעביר לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות. כעבור 30 דקות ננמיך את החום ל- 180 מעלות למשך 90 דקות נוספות.

בכנס אוכלים בריא ה-14 שייערך בתיאטרון גבעתיים תעביר שירן אגמי סדנה לאימוץ כלים מעשיים מתחום האימון לשינוי תזונתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר