רכיבים
לתפוחים המקורמלים
3-4 תפוחים ירוקים
½ כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
לטורטיות
2 טורטיות גדולות מחיטה מלאה
3 כפות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
למילוי ולקישוט המסקרפונה הטבעוני
150 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית
3 כפות יוגורט יווני טבעוני
תימין לקישוט
אופן ההכנה
קולפים, מוציאים את הליבה וחותכים את התפוחים לקוביות.
מבשלים סוכר במחבת על אש נמוכה-בינונית עד שמתקרמל.
מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון למחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 15 דקות.
מעבירים את התערובת לכלי זכוכיות ומצננים במקרר.
בינתיים מכינים את הטורטיות
באמצעות רינג מתכת קורצים עיגולים קטנים מהטורטיות.
מערבבים מרגרינה בטעם חמאה, סוכר וקינמון בקערה.
מברישים את עיגולי הטורטיות בתערובת.
מניחים את עיגולי הטורטיות על רשת התנור כשהן הפוכות ומקופלות על הרשת.
אופים ב-200 מעלות למשך 8-10 דקות.
השלמת המנה והגשה
מצננים מעט את קונכיות הטורטיות כדי לשמור על צורתן.
הופכים אותן וממלאים בגבינת מסקרפונה טבעונית מעורבבת עם יוגורט יווני טבעוני.
מלמעלה מניחים מתערובת התפוחים.
מקשטים בעלי תימין ומגישים.
מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה