חומרים ל-6 כוסות בנפח 150 מ"ל
למוס שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 כוס) שמנת להקצפה או קרם קוקוס (חלק שומני בלבד) או שמנת צמחית קרה מאוד
לקרם שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת להקצפה או קרם קוקוס או שמנת צמחית
למרנג
2 חלבונים
¾ כוס סוכר
1כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מוס שוקולד
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
ממסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי עד שהכל נמס ומבריק ואין גושי שוקולד שלא נמסו.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס.
מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת.
מקפלים בעדינות עד שמתקבל מרקם של מוס.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות.
קרם שוקולד
שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל קרם אחיד.
מצננים את הקרם במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
מניחים 1-2 כפיות קרם שוקולד על גבי שכבת המוס.
מצננים במקרר להתייצבות קלה.
מרנג
מחממים תנור ל-90 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הסוכר תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ.
מזלפים פסים דקים על גבי נייר האפייה.
אופים במשך כ-120 דקות להתייצבות מוחלטת של המרנג.
מצננים לחלוטין.
שוברים לפיסות ומניחים על גבי כל קינוח.
טיפים
אפשר לשמור את הקינוחים עטופים במקרר עד שבוע, ללא קישוט המרנג.
אפשר להכין את המתכון גם עם שוקולד חלב. הטעם כמובן ישתנה בהתאם.
במקום להכין מרנג אפשר להשתמש לקישוט בנשיקות קנויות מפוררות.