מצרכים למנה אחת
1 יחידה מרנג
2 כפות רוטב תותים
3 כפות קרם מסקרפונה
4 תותים רחוצים וחתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה
בצלחת עמוקה (מרקייה) מניחים בתחתית 3/4 מכמות רוטב התותים.
מעל שוברים את המרנג לחתיכות גדולות.
מפזרים מעל למרנג את רוטב התותים.
יוצקים מעל רוטב התותים את קרם המסקרפונה.
מעל לקרם המסקרפונה מפזרים את קוביות התותים.
מעליהן יוצקים את שארית רוטב התות.
להכנת המרנג
מצרכים
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1 כפית חומץ לבן ניטרלי
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
בקערה נקייה מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכפית חומץ בקצב איטי.
כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה סוכר.
מקציפים עד שהקצף לבן, מבריק וסמיך מאוד.
בתבנית עם נייר אפייה מזלפים נשיקות בקוטר 5 ס"מ או שמניחים בעזרת כפית.
אופים כ-3 שעות ב-110 מעלות.
לאחר 3 שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתנור המכובה עם דלת סגורה עד לצינון מושלם של המרנג.
חומרים לרוטב תות ואופן ההכנה
500 גרם תותים – לשטוף ולהוריד את העלים הירוקים.
לחתוך כל תות לחצי.
לשים בסיר עם 500 גרם סוכר לבן ו-250 מ"ל (כוס) מים. ל
בשל על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס והרוטב קצת מתעבה.
חומרים לקרם מסקרפונה ואופן ההכנה
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
קורט מלח
להקציף שמנת מתוקה.
בכלי נפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר והמלח.
בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השמנת המתוקה המוקצפת לתוך גבינת המסקרפונה.