חומרים לתחתית בצק פריך שוקולד
360 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת קקאו
1 ביצה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה.
מערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס.
מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ.
אופים בתנור 10-12 דקות, מצננים לטמפרטורת החדר.
מסדרים את תחתיות הקינוח על גבי תבנית.
חומרים להכנת המרנג
100 גרם חלבון ביצה
200 גרם סוכר
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד.
מערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי.
מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה.
מקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה.
מזלפים את המרנג על כל תחתית בתנועה סיבובית וכלפי מעלה.
שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.
חומרים לציפוי שוקולד
250 גרם שוקולד כמו אגו מריר 60% מוצקי קקאו
100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפייה או בבית טבע)
לחלופין: להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד.
טובלים את התחתיות עם המרנג הקפוא בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא.
ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים, אבל סביר להניח שיתחסלו עוד קודם.