קציצות – רכיבים לכ-7 מנות
1 קילו דג לבן קצוץ
70 גרם כוסברה קצוצה
70 גרם פטרוזיליה קצוצה
250 גרם בצל לבן קצוץ
50 גרם פירורי לחם
2 ביצים
5 גרם פלפל שחור
10 גרם מלח דק
אופן ההכנה
לערבב היטב את כל המרכיבים.
לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב.
לכדרר כל קציצה ל-40 גרם.
להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים ולבשל יחד כ- 20 דקות.
רוטב הפלפלים לקציצות – רכיבים
200 מ"ל שמן קנולה
10 גרם כמון
20 גרם פפריקה מרוקאית
10 גרם סוכר
20 גרם מלח דק
50 גרם אבקת מרק
2 יחידות פלפל מתוק יבש
20 גרם פלפל ירוק חריף פרוס
150 גרם שיני שום פרוס גס
100 גרם רסק עגבניות
2.2 ליטר מים
75 גרם כוסברה טרייה קצוצה
1.7 קילו פלפל אדום פרוס
אופן ההכנה
לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה.
להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות.
להוסיף את הפלפל החריף ולאחר מכן את השום.
לבשל 6 דקות נוספות.
להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2 דקות.
במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.
להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים.
להוסיף גם מחצית מכמות הכוסברה.
לכסות ולבשל 30 דקות.
בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה.
אם יש צורך לתקן טעמים.