קציצות דגים ברוטב פלפלים

לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה. להעביר לסיר עם רוטב הפלפלים ולבשל יחד כ-20 דקות. צילום דן פרץ
מתכון עשיר בטעמים של רשת קפה ביגה להכנה קלה בבית. קציצות דג ברוטב פלפלים שתשמחו לאמץ אותו גם עבור מאכלים אחרים

קציצות – רכיבים לכ-7 מנות

1 קילו דג לבן קצוץ

70 גרם כוסברה קצוצה

70 גרם פטרוזיליה קצוצה

250 גרם בצל לבן קצוץ

50 גרם פירורי לחם

2 ביצים

5 גרם פלפל שחור

10 גרם מלח דק

אופן ההכנה

לערבב היטב את כל המרכיבים.

לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב.

לכדרר כל קציצה ל-40 גרם.

להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים ולבשל יחד כ- 20 דקות.

רוטב הפלפלים לקציצות – רכיבים

200 מ"ל שמן קנולה

10 גרם כמון

20 גרם פפריקה מרוקאית

10 גרם סוכר

20 גרם מלח דק

50 גרם אבקת מרק

2 יחידות פלפל מתוק יבש

20 גרם פלפל ירוק חריף פרוס

150 גרם שיני שום פרוס גס

100 גרם רסק עגבניות

2.2 ליטר מים

75 גרם כוסברה טרייה קצוצה

1.7 קילו פלפל אדום פרוס

אופן ההכנה

לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה.

להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות.

להוסיף את הפלפל החריף ולאחר מכן את השום.

לבשל 6 דקות נוספות.

להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2 דקות.

במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.

להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים.

להוסיף גם מחצית מכמות הכוסברה.

לכסות ולבשל  30 דקות.

בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה.

אם יש צורך לתקן טעמים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר