קציצות עוף עם בצל מקורמל וטחינה

מכינים קציצות קטנות ומעבירים לרוטב. מכסים ומנערים את הסיר לערבוב תוך כדי בישול במשך כ-20 דקות. צילום שירן כהן
החופש הגדול כבר כאן ושהות הילדים בבית מצריכה הכנה של אוכל טעים ומזין. השפית ללי האס מציעה עבור יצרנית הטחינה "טורקיז" מתכון לקציצות עוף עם רוטב סמיך של בצלים מקורמלים בשילוב טחינה גולמית המעניקה לקציצות רכות וטעם. שווה להכין

מצרכים ל-15 קציצות

1/2 קילו עוף טחון

2 כפות טחינה גולמית כמו של טורקיז

1 בצל יבש סגול

4 כפות קוואקר

1 צרור כוסברה או פטרוזיליה

1 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח גס

לבצל המקורמל

5 בצלים פרוסים דק

2 כפות דבש

3/4 ליטר מים רותחים

1 כף קמח

1 כפית כורכום

1/2 כפית שום גבישי

1 כפית אבקת מרק עוף

צילום שירן כהן

אופן ההכנה

שמים בקערה בשר טחון, טחינה גולמית, קווקר ותבלינים. קוצצים דק בצל סגול וכוסברה (ניתן גם במעבד מזון).

מערבבים הכול לתערובת אחידה.

מטגנים במעט שמן זית את הבצלים עד ריכוך מלא והזהבה. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים 3/4 ליטר מים רותחים ומערבבים.

מכינים קציצות קטנות ומעבירים לרוטב.

מכסים ומנערים את הסיר לערבוב תוך כדי בישול במשך כ-20 דקות.

מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ-20 דקות עד לקרמול וצמצום הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר