קציצות בקר עם טחינה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

מוסיפים את הקציצות לסיר עם רוטב העגבניות והשעועית הירוקה. מבשלים 30 דקות נוספות. צילום שני בריל
שף אבי ביטון מציע עבור יצרנית הטחינה 'טורקיז' מתכון לקציצות עם טחינה גולמית שמעניקה לקציצות רכות וטעם כשאינן מטוגנות אלא מבושלות ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית ירוקה

מצרכים ל-4 מנות

500 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

4 כפות טחינה גולמית כמו של טורקיז

3 כפות גדוש קמח חומוס

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

לרוטב

150 גרם שעועית ירוקה

1 בצל קצוץ

4 שיני שום

1 צרור עלי סלרי קצוצים

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כוס מים

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.

יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.

מחזירים את הכדורים לקערה.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושמים לקירור למשך 30 דקות.

מכינים את הרוטב

שמים מעט שמן זית במחבת.

מטגנים בצל, שום, שעועית ועלי סלרי.

מוסיפים את רוטב העגבניות.

מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.

מוסיפים את הקציצות לסיר. מבשלים 30 דקות נוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר