מצרכים לקרוסטיני
2 לחמים מסוג ג'בטה פרוסים לפרוסות דקות
2 עגבניות פרוסות דק
3 כדורים גדולים של גבינת מוצרלה במים
2 גבעולי ריחן קצוצים
מצרכים לטפנד זיתים
100 גר' זיתים מגולענים
שן שום
קורט מלח
קורט פלפל
200 מ"ל שמן זית משובח
גבעול קורנית (טימין)
אופן הכנת הטפנד
מכניסים את כל המוצרים לבר מיקסר עד לקבלת מחית חלקה.
טיפ: ניתן לשדרג את הטעם של הטפנד ע"י הוספת מעט גבינת קשקבל לתערובת.
אופן הכנת הקרוסטיני
על פרוסות הג'בטה מורחים את הטפנד זיתים, עליהן מניחים פרוסה דקה של עגבניה, עליהן מניחים פרוסה של מוצרלה ומלמעלה מפזרים את עלי הריחן הקצוצים. את הפרוסות מסדרים בתבנית. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס בין 5 ל-10 דקות, עד שהגבינה מתחילה להיות מותכת מעט. מוציאים מהתנור, מסדרים בצלחות ומגישים חם.